Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. December 09. 15:08, péntek | Helyi

Tisztelt Öcsi bácsi!

Tisztelt Öcsi bácsi!

A magyarok szemében Ön egy nagy példakép, aki sport teljesítményével és emberiességével belopta magát az egész világ szívébe!

Nem csak Magyarországon, hanem a világ minden táján ismert az ön neve PUSKÁS, Pancho vagy Öcsi! Személy szerint örülök, hogy örökségei hazatértek a szülőföldre, Magyarországra, és nem Spanyolországban került napvilágra, hiszen nagy adomány a felcsúti akadémia (Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia) a fiatal focisták számára. Ha láthatná Öcsi bácsi, hogy halála után mennyit foglalkoztak már Önnel! Biztos, a szívét megmelengetné ez a sok-sok jó és pozitív dolog és történés, hogy miként emlékeznek önről és pályafutásáról.
Példaként! Egy kiváló példáról!
Nem hazudok ha azt mondom Ön az egyik legnagyobb magyar a XXI. században! Is! Mikor felhagyott játékosi pályafutásával, futballedzőként kezdett tevékenykedni. Ugyanolyan sikereket ért el edzőként mint futballistaként, de futballpályafutása maradt meg az emberek emlékezetében. Ha lett volna rá lehetőségem, szívesen találkoztam volna Önnel egy kézfogás erejéig, vagy ha megadathatott volna a lehetőség, kérdéseket is tettem volna fel!
Tudom, hogy Öcsi bácsinak a labda jelentette az „életet”, de mégis napról napra folyamatosan edzett, s milyen edzésformát hajtott végre? Miként jött ki az edzőivel? Hogyan élte meg azt a pillanatot, amikor el kellet hagyni otthonát (a szülőföldet!) azért, hogy jobb körülmények között élhessen családjával, és azt hogy milyen érzés fogta meg mikor azt állították és azzal vádolták,hogy hazaáruló!
Puskást minden idők legjobb magyar futballjátékosának tekintik, amellett, hogy hazájában köztiszteletnek örvendett, a sportág számos nagy alakja, például Cruyff, Beckenbauer vagy Di Stéfáno is nagyra becsülte.
Ha Öcsi bácsi mindezt meghallaná még, arca elpirulna és jó érzés töltené meg a szívét! A világon akárhova megyünk, a magyarokról megtudják honnan jöttek, de az is biztos, hogy az első reakciójuk: Aha, Puskás...!
És bár még csak a húszas éveim körül járok, higgye el, magam is elmesélem majd a felnövőknek!


Varga Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.