Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. November 25. 11:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Németh Tünde

Tisztelt Technikumiak és Dunaújvárosiak!

Tisztelt Technikumiak és Dunaújvárosiak!

Kismoni László közgyűlési képviselő felhívással fordul a dunaújvárosiakhoz és a Technikum Városrészben élőkhöz. Kérése: a múlt megbecsülése és megőrzése céljával össze szeretném gyűjteni a városrész építésének, történ

Ugyebár Önök is szeretnek régi fényképeket nézegetni? Én igen.

A Technikum Városrész múltjának megbecsülése és megőrzése céljával össze szeretném gyűjteni a városrész építésének, történelmének fényképen megtalálható emlékeit.

Ha vannak Önnek a Technikum városrész épületeiről, érdekes rendezvényeiről, a városrész 50-es, 60-as, 70-es évekbeli életéről régi fényképei, kérem juttassa el hozzám. A fotókat beszkennelem (elektronikusan rögzítem), majd természetesen eredeti állapotában vissza fogom juttatni Önnek.

Ha tehát vannak régi fotói a Technikumról, kérem hozza el nekem a postaládámba zárt borítékban, ígérem, hogy egy héten belül vissza fogja kapni. Kérem, írja rá a borítékra a nevét és lakcímét. Lakáscímem: 2400 Dunaújváros, Bocskai utca 10. IV. 1. Ha esetleg valaki nehezen tud mozogni, akkor kérem, hívjon fel, és szívesen elmegyek a fényképekért. (telefonszámom: 30/5525351)

A fényképekkel két célom van. Egyrészt fel fogom tenni őket a városrész honlapjára (www.technikum-kismoni.honlapepito.hu), hogy mindenki megcsodálhassa a városrészről készült korabeli fotókat. Másrészt pedig 2011-ben egy kiállításon tervezem bemutatni az értékes kordokumentumokat.

Kérem segítsenek! Gyűjtsük össze együtt a Technikum (Ságvári) Városrész régi fényképeit, és tegyük mindenki számára hozzáférhetővé! Őrizzük meg a jövőnek a múltunkat!

Kismoni László

képviselő

%%%%%%%%%%%%%%%%%

Szerkesztői megjegyzés: Kismoni László ötlete és szervező munkája öltött testet a 2005 nyarán megjelent Dunapentele, Sztalinváros, Dunaújváros képeken című könyvben, amely nemcsak sokak által birtokolt és szívesen lapozgatott mű, hanem értékes várostörténeti dokumentum-gyűjtemény is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.