Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 02. 17:47, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Tizennyolc év fegyházat kapott a nagybörzsönyi gyilkos

Tizennyolc év fegyházat kapott a nagybörzsönyi gyilkos

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a férfit, aki a vád szerint megölte, majd kifosztotta ivócimboráját annak nagybörzsönyi házában 2009 nyarán - közölte Koszta János, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.
A Surdy Miklós vezette büntetőtanács különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek Farkas Richárdot.
A két férfi Nagybörzsönyben lakott, 2009. június 6-án pálinkát, sört és bort ittak a sértett házában. A vádlott mindenáron meg akart venni egy kerámiakorsót, amelyet a házigazda nem kívánt eladni, ezért a férfi dühében a korsóval többször fejen ütötte vendéglátóját, majd egy késsel megvágta annak védekező kezét és legalább hatszor a nyakát. A sértett néhány percen belül elvérzett.
A vádlott átkutatta a lakást, magához vette a sértett két mobiltelefonját, valamint a pénztárcáját, amelyben mintegy ötezer forint volt. Ezután bezárta a házat, a kulcsot eldobta, a helyi vendéglőbe indult bort venni, majd hazament.
A Pest Megyei Bíróság 2011 szeptemberében a férfit 17 év fegyházra ítélte, a Fővárosi Ítélőtábla azonban a döntést hatályon kívül helyezte, és a törvényszéket új eljárás lefolytatására utasította.

Címkék: Jog-ítélet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön