Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Február 07. 07:46, hétfő | Helyi
Forrás: Dab.Docler

Tízes a Fradinak!

Tízes a Fradinak!

Hamar sikerült a javítás a Dab.Docler jégkorong csapatának a Volán elleni hazai pontvesztés után. Vasárnap este a Ferencváros otthonában kiütéses győzelmet arattak az Acélbikák.

Az OB I. első fordulójában, pénteken csak hosszabbítás után tudott győzni a Dab.Docler hokicsapata a kisebbik fehérvári gárda ellen, így fájó pontveszteséggel indult a bajnokság középszakasza. Kesergésre azonban nem volt sok idő, hiszen vasárnap már Budapestre látogatott az újvárosi gárda, a tabella harmadik helyén álló Ferencváros otthonába kellett megkezdeni a felzárkózást a Vasas nyomába. A nyáron alaposan megerősödő, de a szezon közben anyagi nehézségekkel küzdő fővárosi zöld-fehérek ellen J. P. MacCallum vezetőedző kissé megkavarta a sorokat, és talán ennek is volt köszönhető, hogy a vezetést az FTC szerezte meg Vychodil találatával. Az első játékrészben azonban sikerült két gólt ütni a légiósainknak MacSweyn és Metcalfe révén, így a szünetre az Acélbikák vonulhattak le előnnyel. (1-2).

A második harmadban szenzációsan kezdtek az újvárosiak, pillanatok alatt Metcalfe újabb találatával sikerült növelni az előnyt. Beindult az acélhenger, sorrendben Galanisz, MacSweyn és ismét Galanisz is mattolta a hazaiak hálóőrét, így az utolsó 20 perc előtt már öt találattal vezettek a dunaújvárosiak. (1-6) A harmadik játékrész úgy folytatódott, ahogy a második abbamaradt, a szenzációsan játszó Metcalfe belőtte csapata hetedik találatát. A mérkőzés végéig folytatódott a gólözön, az Acélbikáktól Tőkési, Varga és Papp is mattolta a Ferencváros védelmét. A vége nyolcgólos, 2-10 arányú nagyszerű dunaújvárosi győzelem lett.

FTC – Dab.Docler 2-10 (1-2, 0-4, 1-4)
Dab.Docler: Sevela, Hegyi (1), Kiss D., Magosi (2), MacSweyn 2 (2), Metcalfe 3 (2), Varga 1 (2), Lencsés, Kiss Á. (2), Galanisz 2, Virág, Martinka (2), Tőkési 1, Azari, Papp V., Mestyán, Győri (1), Jonkl, Szilassy, Papp Cs. 1. Vezetőedző: J. P. MacCallum.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.