Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Július 28. 05:02, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

Több százezer forintot lopott segítőjétől egy pár

Több százezer forintot lopott segítőjétől egy pár

Több százezer forintot lopott egy házból egy nő és élettársa Békéscsabán. A ház tulajdonosa külföldön volt, őket bízta meg azzal, hogy időnként takarítsanak ki és végezzék el a ház körüli munkákat.

Cserébe alkalmanként anyagilag segítette őket.

Egy nő és élettársa lopott el több százezer forintot egy házból Békéscsabán. Volt kulcsuk az épülethez, a külföldön dolgozó tulajdonos kérte meg őket arra, hogy időnként takarítsanak ki a házában és nyírják le a füvet az udvaron. A férfi július 26-án tett feljelentést a Békéscsabai Rendőrkapitányságon, mert miután több hetes útjáról hazaérkezett, nem találta a házban a megtakarított pénzét. Az élettársak, akiket a ház felügyeletével megbízott, kihallgatásukon elismerték, hogy az őket korábban anyagilag is segítő férfit meglopták. A lakásban két helyen találtak pénzt, egy kabát zsebében közel százezer forintot és egy korsóban pedig több százezer forintot. Mindet elvitték és elköltötték. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfi és a nő ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség a történtek kapcsán azt tanácsolja, hogy ne tartsák otthon megtakarított pénzüket, hanem inkább vigyék be egy pénzintézetbe! Így a házukba, lakásukba bármilyen indokkal beengedett, esetleg a tudtukon kívül oda bejutó ismerősök, illetve idegenek nem férnek hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.