Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 22. 20:26, csütörtök | Helyi sport

Tovább bővült a birkózók centruma

Tovább bővült a birkózók centruma

Ma délután átadták az egykori Kőrösi iskolában a dunaújvárosi Gurics György Birkózó Centrum második ütemét. Több mint kétszáz meghívott volt az eseményen.

A dunaújvárosi birkózók 2014-ben kapták meg használatra a Kőrösi iskola épületét az önkormányzattól. Akkor önerőből az épület földszinti részét tették birkózásra alkalmasra. A munkálatokkal 2015. márciusára készültek el. Azután 2016-ban beadtak egy pályázatot a Magyar Birkózó Szövetséghez létesítmény átalakítás címen. 2017-ben hirdettek eredményt, és harmincmillió forint támogatást kaptak.
Ebből az összegből befejezték a földszinti részt, illetve átalakították az első emeletet. Ennek eredményeképpen egy minden igényt kielégítő birkózó centruma lett Dunaújvárosnak. Többek között egy százhetven négyzetméteres edzőtermet, egy masszázs szobát, öltözőket,véceket alakítottak ki az építők, illetve az építtetők. A tegnapi átadó ünnepségen több mint kétszázan vettek részt, egykori és mai birkózók, és ami örömteli, sok-sok gyerek.

Az eseményen Pintér Attila, a Dunaferr SE birkózó-szakosztályának elnöke adta át a létesítményt a sportolóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek