Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. November 03. 12:08, csütörtök | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

Továbbjutott a Kohász a Magyar Kupában!

Továbbjutott a Kohász a Magyar Kupában!

Hatalmas küzdelemben, 33-32-es győzelmet aratva jutott tovább a DKKA együttese Vác elleni csatából a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

A csapat győzelemmel véget ért meccséről így számolnak be a csapat honlapján:

A pénteken elszenvedett bajnoki vereség után máris megadódott a lehetőség a visszavágásra női kézilabdázóinknak, akik ma este hat órától újra a váciak ellen léptek pályára, ám ezúttal már a Magyar Kupában, ráadásul hazai környezetben. A mivel a továbbjutás ezen az egy találkozón dőlt el, így mindenképpen nyernie kellett Zdravko Zovko tanítványainak, akik nagyon fogadkoztak a kezdés előtt, hogy visszavágnak ellenfelüknek az öt nappal ezelőtt elszenvedett 26-23-as bajnoki vereségért.

A mieink kezdésére ezúttal nem is lehetett panasz, érződött az elszántság a játékosokon, akik az első percekben alaposan meg is lepték a váciakat, hiszen három és fél perc alatt szerzett négy góllal tudatosították ellenfelükben, hogy mik is a céljaik (4-0). A jó kezdést azonban nem követte hasonló folytatás, mert az elsietett támadásokból több technikai hibát is vétettek a mieink, ráadásul a védekezés is megroggyant, így a vendégek előbb megfelezték hátrányukat, majd a 10. percben ki is egyenlítettek (6-6).

Egálnál azonban újra rendezte sorait a Kohász, mely Kovács, Szalai és Dávid-Azari góljaival ismét meglépett ellenfelétől, s 12-8-ig biztosan őrizte is vezetését. A félidő hajrájában sajnos újra előjöttek a nem várt hibák, kihagyott ziccerek, eladott labdák miatt bosszankodhatott a hazai publikum, s a váciak köszönték szépen a tálcán kínált lehetőségeket, s a 27. percben ismét utolérték együttesünket (14-14). Szerencsére Szalai és Kovács révén sikerült ismét "meglépni" kettővel, de az utolsó másodpercekben megint nem figyeltünk, így a szünetre csak 17-16-os vezetéssel vonulhatott a Zovko-csapat.

Azt reméltük, hogy a térfélcsere után azért rendezi védekezését a Kohász, s bár 19-17-nél úgy tűnt, hogy ezúttal is jobban kezdi a játékrészt együttesünk, Arenhart két védése után is betaláltak a vendégek, majd egy eladott hazai labda után Basics az üres kapura célzott pontosan, így a 36. percben már a váciak álltak jobban egy találattal (20-21). A támadásban továbbra is remeklő Szalai Babett vezérletével azonban újra magához ragadta a kezdeményezést együttesünk, s mikor Dávid-Azari Fruzsina is beszállt a gólgyártásba, végre ismét kettővel vezettünk (24-22). A nagy csatában Szalai kapott egy kemény gyomrost (néma maradt a játékvezetői síp…), ami után több támadásból kimaradt a Kohász legjobbja, ráadásul ismét több labdát eladtak játékosaink, s ezekből újra könnyű gólokat szerzett az ellenfél, mely a 48. percben újra átvette a vezetést (27-28).

A vendégek az 55. percig tartani tudták egygólos előnyüket, ám a véghajrára nagyon összeszedte védekezését a Kohász, két jó blokk után Csapó Kyra is fontos védésekkel segítette a csapatot, s Kovács, Micijevic, valamint Takács Dusmáta találataival megfordította az állást együttesünk (32-30). Az utolsó három percet Temes gólja vezette fel, majd a túloldalon Molnár ejtette át gyönyörűen Arenhartot, ám Karnik kiállítása miatt emberhátrányban kellett befejeznünk a mérkőzést. A vendégek ki is használták a fórt, feljöttek egy gólra, ám az utolsó negyven másodpercben nagyon okosan eldugta a labdát ellenfelétől együttesünk, mely végül 33-32-es sikert aratva jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Nagyon örült a továbbjutásnak csapatunk szakvezetője, Zdravko Zovko is, aki elmondta, hogy egy nagyon jó együttes ellen sikerült fontos győzelmet aratni.
"Egy kupameccs mindig más, mint egy bajnoki, ez ma is látszott, nagy volt a stressz a játékosokon. Hiába vezettünk többször is három-négy góllal, ahelyett, hogy megnyugodtunk volna, elkezdtük siettetni a befejezéseket, s a rossz megoldásokkal felhoztuk az ellenfelet, mely élt is a lehetőségeivel. A váciak nagyon megerősödtek a tavalyi esztendőhöz képest, ma is jól játszottak, nálunk akadtak hibák, a védekezésünk nem igazán működött, de nyertünk és továbbjutottunk, ma ez volt a legfontosabb" – értékelt Zdravko Zovko.

DKKA – Ipress Center-Vác 33-32 (17-16)

DKKA. Oguntoye, Dávid-Azari 4, Kovács 7, Cifra, Szalai 11, Micijevic 6, Rácz-Vincze 2. Csere: Csapó (kapus), Takács D. 2, Molnár 1, Termány, Karnik, Nick, Klujber. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.