Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 09. 22:19, szerda | Helyi
Forrás: Fekete Györgyi

Továbbszépül a kemping

Továbbszépül a kemping

Ebben a hónapban új létesítményekkel bővül a Szalki-szigeti kemping. Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, az elmúlt időszakban külső faburkolatot kapott az erősen leromlott állapotú tíz régi épület.

Végeztek a tetők szigetelésével, és már a belső burkolati munkáknak is a végére értek. Nem csak új külsőt, hanem új funkciót is kaptak. A tíz kis házból kettőben szauna, kettőben öltöző, kettőben vizesblokk, egyben WC-csoport, egyben fatároló, és kettőben pihenő helyiséget alakítanak ki.

A szaunákba már elhelyezték a padokat, kialakították a sófalakat. Az épületek előtti terület térburkolatot kapott. Elkészült a szaunán kívüli a fadézsa, s folyamatban a van a vegyes tüzelésű légbefúvásos kályha beszerelésére a közösségi térként funkcionáló „gomba” épületbe. Ezt az épületet is téliesítették, szigetelték és új nyílászárókat szereltek fel. A munkálatokra az önkormányzat mintegy harmincegy millió forintos költségvetést biztosított.
Korábbra tervezték a munkák befejezését, de sok esőzés és a fagy hátráltatta a munkafolyamatokat. A márciusi próbaüzemet követően a városlakók rendelkezésére fog állni a létesítmény - mondta Mádai Balázs.

Az eddigi elképzelések szerint hétköznap és hétvégén is nyitva lesz majd a szaunapark, valószínűleg a délutáni óráktól kezdve előreláthatóan este 9 óráig. A nyitva tartás alatt állandó vendéglátás lesz a gombaépületben. Ott lehetne mindemellett igénybe venni a szauna-, a köpeny-, a törölköző bérlést, és ott fogadnák a telefonos bejelentkezéseket is.
A szaunapark melletti egyik apartman-faházat is téliesítették. Szigetelést kaptak a vezetékek, és felszerelték a fűtőpaneleket. A téli időszakban is folyamatosan vannak vendégek ezekben a faházakban, vidékiek, turisták szállnak meg bennük.

Ismét Rockmaraton a szigeten


Jól vizsgázott tavaly a kemping a Rockmaraton idején. A szervezőknek és a résztvevőknek annyira megtetszett a környezet, hogy az idei júliusi megabulijukat is ideszervezik.
Világsztár rockegyüttesek részvételét jelentették be a szervezők. A Szalki-szigetre érkezik a Megadeth is, nem mellesleg s ugyanaznap áll színpadon, amikor az Airbourne és az Amon Amarth koncertezik. A Megadeth trash metál úttörőiként számon tartott banda 1983-ban alakult, azóta is az egyik legjelentősebb heavy metal zenekar töretlen sikerének a több mint ötvenmillió eladott lemez és hét egymást követő Grammy-díj jelölés is a bizonyítéka. A sikert többek közt az egyedi hangzásnak és a minőségi hangszerelésnek és Dave Mustain énekes-frontember dalszövegeinek, továbbá a Dave Mustaine énekes-frontember által szerzett erős dalszövegeknek tulajdonítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.