Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 01. 18:24, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Tudatmódosító miatt került kórházba három törökszentmiklósi fiatal

Tudatmódosító miatt került kórházba három törökszentmiklósi fiatal

Három törökszentmiklósi fiatalember került súlyos állapotban kórházba tudatmódosító szer fogyasztása miatt a hétvégén - erősítette meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a szoljon.hu információit.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a rendőrséget a szolnoki Hetényi Géza kórház értesítette arról, hogy Törökszentmiklósról három olyan embert szállítottak be ellátásra, aki tudatmódosító szert és alkoholt fogyasztott.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják - közölte.

A szoljon.hu hírportál meg nem erősített információi szerint a három férfi közül ketten már jobban vannak, egyiküket azonban azóta is az intenzív osztályon kezelik.

Tavaly januárban szintén Törökszentmiklósról több embert - köztük két kismamát - vittek súlyos állapotban kórházba a mentők egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság az eset után őrizetbe vett egy akkor 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban.

Zacher Gábor toxikológus a tavalyi ügyről akkor úgy nyilatkozott: "skandalum" a magyar kábítószer-történetben, ami Törökszentmiklóson történt, mert korábban nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen, ráadásul a császármetszéssel világra jött újszülöttek is "nagyon rossz általános állapotban vannak".

A járási hivatal hatósági és gyámügyi osztálya még tavaly márciusban határozott a törökszentmiklósi drogügyben érintett mindkét csecsemő nevelésbe vételéről a szakszolgálat javaslata alapján. Ez a döntés azóta is érvényben van - idézte a megyei kormányhivatal nyilatkozatát a szoljon.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.