Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. December 17. 01:48, péntek | Helyi

Ugyanaz a gyilkosa Horák Nórának és Víg Alexandrának?

Ugyanaz a gyilkosa Horák Nórának és Víg Alexandrának?

Nemrég ítéltek első fokon 19 évre egy férfit Horák Nóra megöléséért. Azonban sokan nem akarják elhinni, hogy az eset ismert részletei alapján az a férfi egyedül elkövethette tettét.
- Ezt állítja az www.csellengok.net

Az online médium szerint a kétkedők verzióját erősítheti, a hírek szerint nemrég holtan előkerült, fához kötözött és megerőszakolt lány Víg Alexandra esete. A két lány esete közötti hasonlóságon túl, kísérteties a két lány külső megjelenése közötti hasonlóság is, ami akár egy ilyen típusú lányokra szakosodott sorozatgyilkosra is utalhat. Ez persze csak az online médium következtetése, hiszen a rendőrség még azt sem tudta megerősíteni, hogy valóban Víg Alexandra testét találták-e meg. Egyébként ezt teljességgel nem értem, hiszen, kriminézőként, azt hittem, hogy DNS-ből meg lehet állapítani a személyi azonosságot. De mint tudjuk, hogy a holtan talált lány személyi azonosságára nincs a rendőrségnek sem határozott igene, sem nemje... ami azért valahol teljességgel érthetetlen.
Folytatva a www.csellengok.net okfejtését:
"Akár csak Nóra esetében Víg Alexandra esetében is a rendőrség hírzárlata, látszólagos tehetetlensége, és az olykor alaptalan pletykák terjedése dühíti a közvéleményt.

Ami tény: 1. Az akkor még csak 15 éves kislány Víg Alexandra 2010. június 14-én 07:15 órakor dunaújvárosi lakásukból iskolába indult, de oda nem érkezett meg, azóta életjelet nem adott magáról.

2. A rendőrség megerősítette, hogy november ötödikén valóban találtak egy holttestet Dunaújváros területén.

3. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a szóba jöhető eltűnt lányok DNS-mintáival hasonlította, hasonlítja össze a megtalált holttest DNS-ét.

4. Víg Alexandra ismerőseit behívta kihallgatásra a rendőrség

5. A rendőrség akár csak Horák Nóra esetében hivatalosan nem ad ki információkat az esetről, a terjedő másodkézből származó információkat azonban nem is cáfolja"


A médiumnak abban tökéletesen igaza van, hogy a rendőrség hírzárlata többet árt, mint használ, egyrészt az sugallja, hogy nem is tudják, mi történhetett, másrészt a hivatalosan meg nem erősített de az ügyben érintett személyek információi alapján, a helybéliek, és az internetes közösségek már gyászolják Víg Alexandrát. Gyertyalángot gyújtottak neki egy közösségi oldalon, illetve emlékoldalt, valamint a gyilkosok halálbüntetését követelő, Facebook oldalt hoztak létre. És nem utolsó sorban az állampolgári bizonytalanságot és bizalmatlanságot erősíti a rendőrség hallgatása, hiszen azt sugallja, hogy a legalapvetőbb megállapításra sem képesek azok, akiknek vigyázni kellene ránk, még arra sem, hogy a halott lányról megállapítsák azt. hogy Víg Alexandra volt-e vagy sem. Gondoljunk bele, hogy a lány szeretteinek milyen iszonytató érzés ebben a bizonytalanságban élni minden egyes nap. Nem reménykedhetnek és nem gyászolhatnak. Mind a kettő lehetőséget elvettél tőlük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.