Városlista
2018. január 23, kedd - Zelma

Hírek

2017. Szeptember 13. 17:26, szerda | Helyi

Új sorompó a mentőállomásnak

Új sorompó a mentőállomásnak

Módosul, illetve mégsem a diákétkeztetés, több pénz kell az illegális szemét eltakarításához, szerződések a hajléktalan-ellátáshoz, új parkolók a Kossuth utca közepén. Ülésezett a gazdasági bizottság.

A szeptember 21-i közgyűlés döntéseit előkészítendő szerdán (2017. 09.13) ülésezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság, amely 31 napirendi pontot tárgyalt meg. Módosítani javasolta például a DVG Zrt.-vel kötött keretszerződést, mert egyes feladatokra több pénz kell, így az illegális hulladékok eltakarítására is. A bizottság által támogatott előterjesztésekről a végső döntést természetesen a közgyűlés hozza meg.

Módosul a nagy városi utak felújítására vonatkozó szerződés, de csak annyiban, hogy a Vasmű út, Venyimi út felújítása átkerül a tavaszi hónapokra. A járdajavításokra vonatkozó megrendelés a Deák Ferenc utcai járdasüllyedés javítását tartalmazza, továbbá parkolók építését a Kossuth Lajos utca 2. - 10. számú épületek előtt a kandeláberek áttelepítésével együtt.

A mentőállomás sorompója elhasználódott, javítani nem lehet. Sorompó hiányában más járművek is beparkolnak a területre, veszélyeztetve a mentők mozgását. Új távirányítású sorompó kell, aminek a felszerelésével egyetértett a bizottság.

A diákétkeztetést a Zalagast Kft. végzi. Ám egy kormányrendelet az iskolák fenntartói feladatait a Dunaújvárosi Tankerületi Központra ruházta. Evégett új szerződéseket kell kötni.

Mivel a múltkor már arról döntött a közgyűlés, hogy a hajléktalan ellátást egy helyre, a kibővítendő Kandó Kálmán téri épületbe telepíti és a feladatmegoldást a Magyar Mentőszolgálat Alapítványra bízza. A tervezett megállapodást, illetve az Útkeresés Segítő Szolgálat alapító okirata módosítását a közgyűlésnek kell végül jóváhagynia.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 23. 13:09, kedd | Helyi

Dunaújváros Kultúrájáért

Pro Cultura Intercisae Díjjal jutalmazza városunk azokat, akik Dunaújváros kultúrájáért életútjuk során maradandót alkotnak. Ezáltal generációknak biztosítanak értéket, követendő példát.

2018. Január 23. 12:20, kedd | Helyi

Pista Festő elment

Megrendülve fogadtuk a hírt: elhunyt Birkás István.

2018. Január 21. 18:20, vasárnap | Helyi

Csütörtökön az év első rendes közgyűlése

A január 25-i közgyűlés meghívójában 48 +1 (zárt) napirendi pont szerepel. Köztük az élményfürdő beüzemelése, Újpentele (kismértékű) déli fejlesztése, ajánlatkérések és –elbírálások, új parkoló tervezése.

2018. Január 21. 16:17, vasárnap | Helyi

Elhunyt dr. Kálmán András

Meghalt Kálmán András, Dunaújváros egykori polgármestere, az MSZP volt országgyűlési képviselője – közölte a párt vasárnap az MTI-vel. A volt városvezető 68 évesen, váratlanul hunyt el.