Városlista
2018. május 20, vasárnap - Bernát, Felícia

Hírek

2017. Szeptember 13. 17:26, szerda | Helyi

Új sorompó a mentőállomásnak

Új sorompó a mentőállomásnak

Módosul, illetve mégsem a diákétkeztetés, több pénz kell az illegális szemét eltakarításához, szerződések a hajléktalan-ellátáshoz, új parkolók a Kossuth utca közepén. Ülésezett a gazdasági bizottság.

A szeptember 21-i közgyűlés döntéseit előkészítendő szerdán (2017. 09.13) ülésezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság, amely 31 napirendi pontot tárgyalt meg. Módosítani javasolta például a DVG Zrt.-vel kötött keretszerződést, mert egyes feladatokra több pénz kell, így az illegális hulladékok eltakarítására is. A bizottság által támogatott előterjesztésekről a végső döntést természetesen a közgyűlés hozza meg.

Módosul a nagy városi utak felújítására vonatkozó szerződés, de csak annyiban, hogy a Vasmű út, Venyimi út felújítása átkerül a tavaszi hónapokra. A járdajavításokra vonatkozó megrendelés a Deák Ferenc utcai járdasüllyedés javítását tartalmazza, továbbá parkolók építését a Kossuth Lajos utca 2. - 10. számú épületek előtt a kandeláberek áttelepítésével együtt.

A mentőállomás sorompója elhasználódott, javítani nem lehet. Sorompó hiányában más járművek is beparkolnak a területre, veszélyeztetve a mentők mozgását. Új távirányítású sorompó kell, aminek a felszerelésével egyetértett a bizottság.

A diákétkeztetést a Zalagast Kft. végzi. Ám egy kormányrendelet az iskolák fenntartói feladatait a Dunaújvárosi Tankerületi Központra ruházta. Evégett új szerződéseket kell kötni.

Mivel a múltkor már arról döntött a közgyűlés, hogy a hajléktalan ellátást egy helyre, a kibővítendő Kandó Kálmán téri épületbe telepíti és a feladatmegoldást a Magyar Mentőszolgálat Alapítványra bízza. A tervezett megállapodást, illetve az Útkeresés Segítő Szolgálat alapító okirata módosítását a közgyűlésnek kell végül jóváhagynia.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 19. 09:50, szombat | Helyi

Sportágat és hangszert választhattak

A IX. Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztót és a VII. Dunaújvárosi Nagy Hangszerválasztót rendezték meg pénteken a Fabó Éva Sportuszodában, illetve a Vasvári Pál Általános Iskola udvarán – közel kétezer érdeklődő mellett.

2018. Május 18. 21:16, péntek | Helyi

Elhunyt Nagy Mihály atya

A székesfehérvári püspök az egyházmegye papsága és a rokonság nevében is tudatja, hogy Nagy Mihály atya 2018. május 13-án elhunyt az Úrban. „Jézusom, ha jön a végnap, ismerj engem magadénak!” (SzVU 70

2018. Május 17. 17:53, csütörtök | Helyi

Sokféle téma és vita a 2018. májusi közgyűlésben

Öt önkormányzati díj, jutalom vízilabda LEN kupáért, dicséret, köszönet rendőri vezetőktől, elmarasztalt DVCSH, vita az élményfürdő és a sportkölcsönök miatt, óvodai átszervezés, legyen több parkoló, kutyafuttatő és pad

2018. Május 14. 16:30, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés 2 és ½ ünnepséggel és 67 napirendi ponttal

Összehívta Dunaújváros közgyűlését Cserna Gábor polgármester május 17-én 9 órára. A nyílt ülésre 65, a zárt ülésre 2 napirendi pont megtárgyalása vár, előttük önkormányzati díjakat ad át a polgármester.