Városlista
2017. szeptember 21, csütörtök - Máté

Hírek

2017. Szeptember 13. 17:26, szerda | Helyi

Új sorompó a mentőállomásnak

Új sorompó a mentőállomásnak

Módosul, illetve mégsem a diákétkeztetés, több pénz kell az illegális szemét eltakarításához, szerződések a hajléktalan-ellátáshoz, új parkolók a Kossuth utca közepén. Ülésezett a gazdasági bizottság.

A szeptember 21-i közgyűlés döntéseit előkészítendő szerdán (2017. 09.13) ülésezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság, amely 31 napirendi pontot tárgyalt meg. Módosítani javasolta például a DVG Zrt.-vel kötött keretszerződést, mert egyes feladatokra több pénz kell, így az illegális hulladékok eltakarítására is. A bizottság által támogatott előterjesztésekről a végső döntést természetesen a közgyűlés hozza meg.

Módosul a nagy városi utak felújítására vonatkozó szerződés, de csak annyiban, hogy a Vasmű út, Venyimi út felújítása átkerül a tavaszi hónapokra. A járdajavításokra vonatkozó megrendelés a Deák Ferenc utcai járdasüllyedés javítását tartalmazza, továbbá parkolók építését a Kossuth Lajos utca 2. - 10. számú épületek előtt a kandeláberek áttelepítésével együtt.

A mentőállomás sorompója elhasználódott, javítani nem lehet. Sorompó hiányában más járművek is beparkolnak a területre, veszélyeztetve a mentők mozgását. Új távirányítású sorompó kell, aminek a felszerelésével egyetértett a bizottság.

A diákétkeztetést a Zalagast Kft. végzi. Ám egy kormányrendelet az iskolák fenntartói feladatait a Dunaújvárosi Tankerületi Központra ruházta. Evégett új szerződéseket kell kötni.

Mivel a múltkor már arról döntött a közgyűlés, hogy a hajléktalan ellátást egy helyre, a kibővítendő Kandó Kálmán téri épületbe telepíti és a feladatmegoldást a Magyar Mentőszolgálat Alapítványra bízza. A tervezett megállapodást, illetve az Útkeresés Segítő Szolgálat alapító okirata módosítását a közgyűlésnek kell végül jóváhagynia.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Szeptember 20. 18:14, szerda | Helyi

Evosoft informatikai labor a Dunaújvárosi Egyetemen!

Új informatikai labort adott át az evosoft Hungary Kft. - Siemens AG egyik legfontosabb stratégiai partnere – idén szeptember 20-án a Dunaújvárosi Egyetemen.

2017. Szeptember 20. 09:01, szerda | Helyi

Múzeumunk őszi fesztiválja

Érdekes és változatos programokra invitál az Intercisa Múzeum, a –MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA keretében 09.25.-2017.11.12.között.

2017. Szeptember 20. 08:44, szerda | Helyi

Horváth Béla a huszárokról

Horváth Béla történelem tanár a 6. huszárezred szerepéről írt könyvet a magyar szabadságharcban. A könyvének bemutatója lesz pénteken este 6 órakor az MMK-ban.

2017. Szeptember 20. 08:40, szerda | Helyi

Birkózó sikerek

Az elmúlt időszakban is számos sikert értek el a Dunaferr birkózói