Városlista
2017. november 19, vasárnap - Erzsébet

Hírek

2017. Szeptember 13. 17:26, szerda | Helyi

Új sorompó a mentőállomásnak

Új sorompó a mentőállomásnak

Módosul, illetve mégsem a diákétkeztetés, több pénz kell az illegális szemét eltakarításához, szerződések a hajléktalan-ellátáshoz, új parkolók a Kossuth utca közepén. Ülésezett a gazdasági bizottság.

A szeptember 21-i közgyűlés döntéseit előkészítendő szerdán (2017. 09.13) ülésezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság, amely 31 napirendi pontot tárgyalt meg. Módosítani javasolta például a DVG Zrt.-vel kötött keretszerződést, mert egyes feladatokra több pénz kell, így az illegális hulladékok eltakarítására is. A bizottság által támogatott előterjesztésekről a végső döntést természetesen a közgyűlés hozza meg.

Módosul a nagy városi utak felújítására vonatkozó szerződés, de csak annyiban, hogy a Vasmű út, Venyimi út felújítása átkerül a tavaszi hónapokra. A járdajavításokra vonatkozó megrendelés a Deák Ferenc utcai járdasüllyedés javítását tartalmazza, továbbá parkolók építését a Kossuth Lajos utca 2. - 10. számú épületek előtt a kandeláberek áttelepítésével együtt.

A mentőállomás sorompója elhasználódott, javítani nem lehet. Sorompó hiányában más járművek is beparkolnak a területre, veszélyeztetve a mentők mozgását. Új távirányítású sorompó kell, aminek a felszerelésével egyetértett a bizottság.

A diákétkeztetést a Zalagast Kft. végzi. Ám egy kormányrendelet az iskolák fenntartói feladatait a Dunaújvárosi Tankerületi Központra ruházta. Evégett új szerződéseket kell kötni.

Mivel a múltkor már arról döntött a közgyűlés, hogy a hajléktalan ellátást egy helyre, a kibővítendő Kandó Kálmán téri épületbe telepíti és a feladatmegoldást a Magyar Mentőszolgálat Alapítványra bízza. A tervezett megállapodást, illetve az Útkeresés Segítő Szolgálat alapító okirata módosítását a közgyűlésnek kell végül jóváhagynia.

Ezek érdekelhetnek még

2017. November 16. 19:38, csütörtök | Helyi

Polgármester a távfűtésről

Dunaújváros távfűtéséről adott ki közleményt Cserna Gábor, városunk polgármestere.

2017. November 16. 02:21, csütörtök | Helyi

Ismét kinyit a technikumi posta

Január 2-től ismét kinyit a technikumi posta. Cserna Gábor polgármester szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Nagy Zoltánné képviselő kérésére tárgyalásokat folytattak a hivatal kinyitásáról a Magyar Postával.

2017. November 16. 01:45, csütörtök | Helyi

Egy épület viharos múltja

A „Zöld SZTK” viharos múltja most már talán végére ér. A bonyodalmak akkor kezdődtek, amikor a kórház még régen eladta egy magáncégnek az ingatlant, majd visszabérelte az ott üzemelő rendelők számára.

2017. November 16. 01:42, csütörtök | Helyi

ADY-NAPOK Dunaújvárosban: 2017. november 22-24.

A József Attila Könyvtár és a Széchényi István Gimnázium és Kollégium közös szervezésében, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közreműködésével 2017. novemberében a 140 éve született Ady Endrére emlékezünk.