Városlista
2018. január 23, kedd - Zelma

Hírek

2018. Január 12. 02:15, péntek | Helyi

Kültéri sportpark a Duna-parton

Kültéri sportpark a Duna-parton

Sportolók mutatták be, mire és hogyan lehet használni a felső Duna-part új köztéri edzőparkját. A frissen átadott, pályázati forrásból felépített edzőparkot Cserna Gábor, polgármester adta át:

- A Nemzeti Sportközpontok 2016.12.29-én kelt értesítése szerint önkormányzatunk a kormányhatározat alapján meghirdetett Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretein belül központi költségvetési forrásból 1 db ún. „C” típusú kültéri sportparkot nyert.

A Közgyűlés még 2016-ban, egy júliusi határozatával döntött a pályázaton való indulásról, valamint 6.000 000 Ft + 8.890 000 Ft saját forrás biztosításáról, akkor még 4 db sportparkkal és 1 db 400 méteres futókörrel kalkulálva. A Közgyűlés aztán az elbírálást követően (melyben tájékoztattak minket, hogy 1 db Sportparkra nyertünk támogatást) 2017-ben, egy januári határozatával támogatta – a beadott pályázat tartalmához képest tehát csökkentett tartalmú – program megvalósítását.

Fontos megjegyezni továbbá, hogy bár az igényelt 400 méteres futókörre nem nyertünk támogatást, a későbbiekben várhatóan újra lesz lehetőség e létesítményre pályázni, így a sportpark helyének kijelölése ennek figyelembe vételével történt.

A projekt kapcsán a Nemzeti Sportközpontok támogatási szerződést kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, az önkormányzat pedig az NSK-val kötött együttműködési megállapodást (hatályba lépett: 2017.09.28.).

A projekt megvalósításában érintett szervezetek:

- Beruházó és építtető: NSK

- A beruházás lebonyolítója, építési műszaki ellenőre, hivatalos közbeszerzési tanácsadó: Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.)

- A nyertes kivitelező: Penty Industry Kft.

- Az egyéb fejlesztési munkákkal megbízni kívánt gazdasági társaság: DVG Zrt.

Így születhetett meg a városban ez a legújabb „C” típusú sportpark, melynek jellemzője, hogy min. 90 m2 alapterületűnek kell lennie, min. 8 db telepítendő sporteszközzel. A létesítményben a következő nyolcféle sportolási lehetőség lesz adott: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, bordásfal, hasizom erősítés, hátizom erősítés, lépcsőzés, függeszkedés.

A sportpark helyszíne pedig a Felső Duna-park Batsányi utca mögötti területe (87/15 HRSZ). Közvetlenül a sportpálya mögött.

A világítás még nem készült el hozzá, mert az jóval hosszabb folyamat, de már zajlanak az egyeztetések ez ügyben, és kértünk árajánlatot.

A beruházás értéke a két megkötött szerződés alapján (eddig):

A Nemzeti Sportközpontok által fizetett bruttó 11. 761 724 Ft, melyből megszületett a park, és melyet megkapott önkormányzatunk, és a majd ezt követő fenntartás és üzemeltetés is a mi feladatunk lesz.

A járda és felszíni vízelvezetés munkálatait a DVG Zrt. végezte bruttó 1. 135. 921 Ft értékben, a világítás kiépítésének költségbecslése pedig még folyamatban van.

A sportpark különböző gyakorlatok elvégzésére alkalmas, amelyet a diákok jól prezentáltak. A korszerű, fedett létesítmény körül még a polgármester hiányolt körülötte még padokat és kézi szemeteseket.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 23. 13:09, kedd | Helyi

Dunaújváros Kultúrájáért

Pro Cultura Intercisae Díjjal jutalmazza városunk azokat, akik Dunaújváros kultúrájáért életútjuk során maradandót alkotnak. Ezáltal generációknak biztosítanak értéket, követendő példát.

2018. Január 23. 12:20, kedd | Helyi

Pista Festő elment

Megrendülve fogadtuk a hírt: elhunyt Birkás István.

2018. Január 21. 18:20, vasárnap | Helyi

Csütörtökön az év első rendes közgyűlése

A január 25-i közgyűlés meghívójában 48 +1 (zárt) napirendi pont szerepel. Köztük az élményfürdő beüzemelése, Újpentele (kismértékű) déli fejlesztése, ajánlatkérések és –elbírálások, új parkoló tervezése.

2018. Január 21. 16:17, vasárnap | Helyi

Elhunyt dr. Kálmán András

Meghalt Kálmán András, Dunaújváros egykori polgármestere, az MSZP volt országgyűlési képviselője – közölte a párt vasárnap az MTI-vel. A volt városvezető 68 évesen, váratlanul hunyt el.