Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 12. 02:15, péntek | Helyi

Kültéri sportpark a Duna-parton

Kültéri sportpark a Duna-parton

Sportolók mutatták be, mire és hogyan lehet használni a felső Duna-part új köztéri edzőparkját. A frissen átadott, pályázati forrásból felépített edzőparkot Cserna Gábor, polgármester adta át:

- A Nemzeti Sportközpontok 2016.12.29-én kelt értesítése szerint önkormányzatunk a kormányhatározat alapján meghirdetett Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretein belül központi költségvetési forrásból 1 db ún. „C” típusú kültéri sportparkot nyert.

A Közgyűlés még 2016-ban, egy júliusi határozatával döntött a pályázaton való indulásról, valamint 6.000 000 Ft + 8.890 000 Ft saját forrás biztosításáról, akkor még 4 db sportparkkal és 1 db 400 méteres futókörrel kalkulálva. A Közgyűlés aztán az elbírálást követően (melyben tájékoztattak minket, hogy 1 db Sportparkra nyertünk támogatást) 2017-ben, egy januári határozatával támogatta – a beadott pályázat tartalmához képest tehát csökkentett tartalmú – program megvalósítását.

Fontos megjegyezni továbbá, hogy bár az igényelt 400 méteres futókörre nem nyertünk támogatást, a későbbiekben várhatóan újra lesz lehetőség e létesítményre pályázni, így a sportpark helyének kijelölése ennek figyelembe vételével történt.

A projekt kapcsán a Nemzeti Sportközpontok támogatási szerződést kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, az önkormányzat pedig az NSK-val kötött együttműködési megállapodást (hatályba lépett: 2017.09.28.).

A projekt megvalósításában érintett szervezetek:

- Beruházó és építtető: NSK

- A beruházás lebonyolítója, építési műszaki ellenőre, hivatalos közbeszerzési tanácsadó: Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.)

- A nyertes kivitelező: Penty Industry Kft.

- Az egyéb fejlesztési munkákkal megbízni kívánt gazdasági társaság: DVG Zrt.

Így születhetett meg a városban ez a legújabb „C” típusú sportpark, melynek jellemzője, hogy min. 90 m2 alapterületűnek kell lennie, min. 8 db telepítendő sporteszközzel. A létesítményben a következő nyolcféle sportolási lehetőség lesz adott: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, bordásfal, hasizom erősítés, hátizom erősítés, lépcsőzés, függeszkedés.

A sportpark helyszíne pedig a Felső Duna-park Batsányi utca mögötti területe (87/15 HRSZ). Közvetlenül a sportpálya mögött.

A világítás még nem készült el hozzá, mert az jóval hosszabb folyamat, de már zajlanak az egyeztetések ez ügyben, és kértünk árajánlatot.

A beruházás értéke a két megkötött szerződés alapján (eddig):

A Nemzeti Sportközpontok által fizetett bruttó 11. 761 724 Ft, melyből megszületett a park, és melyet megkapott önkormányzatunk, és a majd ezt követő fenntartás és üzemeltetés is a mi feladatunk lesz.

A járda és felszíni vízelvezetés munkálatait a DVG Zrt. végezte bruttó 1. 135. 921 Ft értékben, a világítás kiépítésének költségbecslése pedig még folyamatban van.

A sportpark különböző gyakorlatok elvégzésére alkalmas, amelyet a diákok jól prezentáltak. A korszerű, fedett létesítmény körül még a polgármester hiányolt körülötte még padokat és kézi szemeteseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.