Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Február 07. 09:28, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaujvaros.hu

Újabb félmilliós támogatást adtak át

Újabb félmilliós támogatást adtak át

Tizenegyedik alkalommal gazdagodott egy szervezet, vagy egyesület jelentős pénzadománnyal a Dunaújváros Kenyere elnevezésű akciónak hála. A kedvezményezett ezúttal a városi polgárőrség volt.

A tavalyi év utolsó három hónapjában négy dunaújvárosi polgárőr egyesület számára gyűltek azok az ötven forintok, amik minden egyes Dunaújváros Kenyere megvásárlása után járnak az akcióban részt vevő egyesületnek, vagy szervezetnek. A Széchenyi pékség, a helyi Tourinform iroda és az önkormányzat közös akciójának tizenegyedik átadójára kedden délelőtt került sor a Polgármesteri Hivatal "C" szárnyának közgyűlési termében. Az átadón jelen volt Róka Sándort, a Széchenyi pékség vezetője, Hegedüs László, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke, valamint Cserna Gábor, városunk polgármestere, aki elmondta, a közbiztonság kérdése, bármely településen is élünk is, az egyik legfontosabb a lakók számára.

- Örülök, hogy ez esetben nem is egy, hanem négy egyesület, szervezet kapja ezt a bizonyos összeget. Novemberben, a tizedik átadón jelentettük be őket, vagyis a Dupent Polgárőr Egyesületet, a Pannon Polgárőrséget, Dunaújvárosi Táborállási Polgárőrséget és a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrséget. Megítélésem szerint a közösségért, illetve a közösség szolgálatában végzik a munkájukat, méghozzá a lehető legnagyobb szerénységgel, a lehető legnagyobb alázattal és rendkívül kis költségvetéssel, saját szabadidejüket feláldozva. Az év utolsó három hónapjában közel nyolc és félezer fogyott Dunaújváros Kenyeréből. Ezúton is köszönet illeti a Széchenyi pékséget, hogy továbbra is partnerként működnek együtt a Tourinform irodával és az önkormányzattal. Köszönet azoknak a lakóknak is, akik a karácsonyi időszakban is Dunaújváros Kenyerét vásárolták, és ezáltal támogatták a polgárőrségek munkáját. Ez az összeg 423 750 forint lett végül, amit a Polgármesteri Hivatal segítségével ötszázezerre kerekítünk fel, kívánom, hogy a polgárőrségek tagjai hasznosan, jól használják fel ezt az összeget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.