Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 06. 02:17, kedd | Helyi önkormányzati

Városőrök és a munkahelyteremtés

Városőrök és  a  munkahelyteremtés

Ingyenélők - kiabálták utánuk, majd voltak, akik előttük dobálták el a szemetet, hogy szedd össze, hiszen azért tartanak...

Persze ezek csak extrém szélsőségek voltak, összességében sikerersnek itélték a városőrök eltelt egy hónapos munkáját.

 

Dolgoznak a rendezett városért.

A közmunka-program három hónapja alatt közel 30 munkanélküli ellátásban részt vevő dolgozik, hogy továbbra is jogosult maradhasson az ellátásra. Dolgoznak, azért is, hogy munkahelyük legyen, lehessen.

Eleddig 260 bejelentés érkezett a diszpécser köüzpontjukba a városlakóktól. A többség tilos parkolással és illegális szemét elhelyezéssel foglalkozott, de már a városlakók is kezdik megszokni, hogy hol, hová, kiket kell értesíteni - hangzott el a városőrök tapasztalatait taglaló sajtótájékoztatón, amit a Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezett.

Vonal végén.

Hosszú János, beszámolójában elmondta, mint minden új dologgal szemben, így a városőrökkel szemben is tapasztaltak némi ellenállást, de a többség segítőkész volt, s már kezdi megtanulni, hogy a 0620-268-5001-es telefonszámon kell a bejelentéseket tenni.A beszámolóban elhangzott, hogy számos nagy rendezvényen segítettek a városőrök így a mazsoretteknél, augusztus 20-án és a vízosztásnál is.

Kft munkanélkülieknek

A sajtótájékoztatón még egy foglalkoztatással kapcsolatos bejelentést is tettek. Megalakult a CKÓ száz százalékos tulajdonában a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűeket Foglalkoztató Nonprofit Kft.
A társaság munkanélküliek foglalkoztatását tűzi ki célul. Első sorban olyan önkormányzati feladatok felvállalásával, amit eddig vállalkozókkal végeztettek el.

Olyan például, mint a buszmegállók takarítása, a temető, a vidámpark őrzése.
Hosszú János bemutatta a társaság ügyvezetőjét, Bánkúti Zsoltot, aki beszámolt arról, hogy a TÁMOP segítségével, akár 180-200 munkahelyet is tudnak így teremteni.

Előleg kellene

A dolog azért nem olyan egyszerű, mert szükségük lenne arra, hogy a társaságnak legyen legalább öt millió forint induló tőkéje, hogy a béreket és járulékokat addigis fizetni tudnák, amíg az első vállalkozási bevétel meg nem érkezik.
Most vannak az első megbízások folyamatban, remélik, hogy hamarosan elkezdhetik a munkát, eddigi tárgyalásaik alapján kijelentették, hogy az önkormányzat nem a vállalkozókat támogatja, hanem a munkahelyteremtést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.