Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 13. 20:45, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: infodunaújváros

Vasvári iskola: felújítva, átadva, bemutató, majd bolondozás

Vasvári iskola: felújítva, átadva, bemutató, majd bolondozás

A Vasvári Pál Általános Iskolában 1951. szeptember 15-én kezdődött meg az első tanítási nap, akkor még csak húsz tantermes iskolának nevezett intézményben. Azóta hatvanhét év telt el. Most alapos \"ráncfelvarráson\" ment keresztül az

Az átadási ünnepségen jelen volt - többek között - dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke,Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere és dr. Galambos Dénes volt országgyűlési képviselő is. .És persze nem hiányozhattak a hivatali dolgozók, iskolaigazgatók, tankerületi vezetők sem.

A beruházás során felújították az épület homlokzatát, kicserélték a nyílászárókat,energetikai korszerűsítést hajtottak végre, napelemeket helyeztek el a főépület tetejére. Megújult a politechnikai épület is. Az önkormányzat a beruházásra 303 millió forintot nyert pályázaton.

Cserna Gábor beszédében - többek között - elmondta, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából valósult meg a beruházás, amellyel megújulhatott a legendás dunaújvárosi iskola.

A beruházást a Renalpin Kft. végezte el. Ezzel kapcsolatban Cserna Gábor megjegyezte, a cégnek nehéz feladata volt, mivel az épület műemléknek számít.

Dorkota Lajos maga is vasváris diák volt, gratulált a tervezőknek, a kivitelező Renapin Kft-nek, megköszönte a pedagógusok, a szülők és természetesen a diákok türelmét, amit a felújítás alatt tanusítottak. Megemlítette Galambos Dénes szerepét is, aki országgyűlési képviselőként kiharcolta a forrásokat a beruházáshoz.

A megnyitón főszerepet kapott a sport, ami nem véletlen, hiszen a Vasvári sporttagozatos iskola. Az intézménybe járó fiatal sportolók bemutatót tartottak sportágukról a főbejárat előtti aszfaltos területen. Majd jöhetett a végzősök bolondballagása...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek