Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 31. 23:11, csütörtök | Helyi

Veled vagyunk, István!

Veled vagyunk, István!

Most már minden –pénzügyi- akadály elhárult Pecsét István gyógykezelése elől - jelentette be sajtótájékoztatón Cserna Gábor polgármester.

István egy pesti klinikán erősödik, s készül a kínai gyógykezelésre, reményei szerint április közepén már utazhat, hogy legyőzze a rákot.
- A dunaújvárosiak annyi mindent megtettek értem, hogy most már rajtam a sor, életben kell maradnom. Izgalmasan teltek számára a húsvét napjai,félő volt, hogy áttétet képzett az epeúti rák a tüdejében, s ez nagyon sok mindent befolyásolt volna az életéért való küzdelemben. Kedden kiderült, hogy nincs ok az aggodalomra, s készülhet István a kínai gyógykezelésre.

Dr. Bozsits Attila, aki a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány részéről kezeli az adományokat, elmondta, hogy 7.800.000 forint gyűlt össze a számlán a legutóbbi akcióval, s még Pecsét István is gyűjtött külföldi adományszámlán 1.140.000 forintnyi fontot. A gyűjtés még tart, de mivel városunk közgyűlése megszavazott egy kétmillió forint összegű keretösszegű kölcsönt, így most már Istvánon múlik minden, hogy mikorra lesz olyan állapotban, hogy kezdődhet a kínai gyógykezelése.

Támogatás focival és diszkóval

Hosszú hónapok óta soha nem látott összefogás kovácsolta össze a várost. Magánszemélyek, szervezetek csatlakoztak a fiatalember életének megmentésére létrehozott akcióhoz. Legutoljára a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága szervezett Pecsét István megsegítésének érdekében országosan egyedülálló akciót. Egy kispályás labdarúgó torna és egy diszkó bevételét ajánlották fel a fiatalembernek.
A rendezvény fővédnöke Kovács Judit Gabriella, a DVG Zrt Igazgatósági tagja szerint a rendezvény teljes mértékben elérte célját:
- Két hónappal ezelőtt kerestem meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget azzal a céllal, hogy segítő kezet nyújtson Pecsét István részére. Ők azonnal a kérés mellé álltak, egyben egy kész programot vázoltak fel, így jött létre a jótékonysági labdarúgó torna. Jó érzés volt végignéznem az öt csapat játékát, ahol a segítő szándékú labdarúgók láthatóan jól érezték magukat. Számunkra is voltak felejthetetlen pillanatok, amikor egyes megmozdulásokat vagy megtapsoltuk, vagy megmosolyogtuk. A legfontosabb, hogy a rendezvény elérte a célját, hiszen a délután során az összegyűlt 454.500 forint, valamint az esti rendezvény bevételének összegével, így 659.500 forinttal hozzá tudtunk járulni Pecsét István gyógyulásához. Ez egyben azt jelenti, hogy a dunaújvárosiak összefogása sikerült, hiszen meg van az az összeg, amely a Kínában történő gyógykezeléshez szükséges.

István már indulhat

Dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros Díszpolgára, a Dunaújváros Labdarúgásáért Díj első tulajdonosa szerint ismét büszke lehet Dunaújváros és környékének összes lakója, hiszen sikerrel állt egy jótékony cél mellé:
- Engem, mint dunaújvárosi embert nagy büszkeséggel tölt el, amikor a város megmozdul egy nemes cél elérésének érdekében. Így történt ez most is, amikor a város lakói összefogtak azért, hogy segítő kezet nyújtsanak Pecsét Istvánnak. Az ő gyógyulásának elősegítésére a kisebb közösségek, a magánszemélyek, a civil szervezetek, a pártok, az önkormányzat, a sportolók, a művészek összessége fogott össze. Ennek híre túljutott a városunk határain. Ezért nagy öröm, hogy a segítő szándék mellé álltak Rácalmás, Kulcs lakói, de a határon túlról, így Angliából, de Amerikából is érkezett támogatás. Ezzel egy olyan összefogás jött létre, amelyre eddig még nem volt példa. Amennyiben jelenlegi kórházi kezelésének végére Pecsét István megerősödik az útra, azonnal utazhat a Kínába, Kanton városába.
Annak érdekében, hogy kint se maradjon magára, szeretnénk egy olyan embert segítségére adni, aki tud beszélni az orvosokkal, valamint Istvánnak is el tudja mondani, mit kell, hogy tegyen a gyógyulása érdekében. Ebből a célból felvettem a kapcsolatot a külgazdasági és külügyminisztériummal, hogy lehetőség szerint egy, a kínai külképviseleten dolgozó munkatárs fogadja Pecsét Istvánt, továbbá őt a kezelések során támogassa. Bízom abban, hogy ez sikerülni fog, és István gyógyultan tér majd haza.


A Hankook is hozzájárul Pecsét István gyógyulásához

Közleményben tudatta a Hankook Tire Magyarország Kft, hogy a dolgozók és maga a cég is tevőlegesen részt vesz István gyógykezelésében: Közel 600 ezer forinttal járult hozzá a Hankook Tire Magyarország Kft. a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány által a súlyos beteg Pecsét István számára elindított gyűjtéshez.
A gyűjtés során a Hankook dolgozói közel 100 ezer forintot gyűjtöttek össze, amelyet a vállalat további 500 ezer forinttal egészített ki! A gyűjtés szerencsére sikerrel járt, István már az utazását szervezi Kínába. Istvánnak gyors gyógyulást kíván a Hankook Tire Magyarország Kft. összes dolgozója!

Dunaújvárosiak a dunaújvárosiakért

Közgyűlésünk a napokban elfogadta azt a javaslatot, mely a gyógykezeléshez szükséges 10 és fél millió forint eddig hiányzó részét megelőlegezte, így már biztosra mondhatjuk, István utazhat Kínába!
- Gyorsan kellett cselekednünk, mert bár az eltelt hónapokban István kitartóan, szinte az összes jótékonysági megmozdulásra ellátogatott, most nincs jól- magyarázza a döntés okát Cserna Gábor, polgármester. - Rövidesen kórházba kell mennie egy kis időre, ahol újra megerősödhet! Mert jól lesz, ebben én biztos vagyok, adjon neki ehhez lelki erőt és bátorítást a sok mosolygós arc és segítő akarat, ami az eltelt hónapokban is körülvette! Kedves Jótékony Segítők! Nagyvállalataink vezetői és munkavállalói! Valamennyi kis-, és középvállalkozó! Mindenkinek, aki ebben az akcióban részt vett, köszönettel tartozom István, a családja és magam nevében is, hogy a kitűzött cél, a kínai gyógykezelés valóra válhat! A lehető legjobbakat kívánjuk Istvánnak. Azonban úgy vélem, hogy István mellett más dunaújvárosiak életének megtartásához hozzá tudunk járulni. Így az adományokat továbbra is várja a Közalapítvány, reméljük, hogy az alapítványon keresztül további rászorulókat is tudunk továbbra is támogatni az összefogásunk, a segítőkészségünk az emberségünk által.

Ne feledjék, minden perc és minden forint számít!
Kérem, adományukat küldjék el a Közalapítvány számlaszámára:
(OTP 11736037-20550 332 )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.