Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Augusztus 21. 22:34, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Petrás Gábor

Vereség a nyitányon

Vereség a nyitányon

Dunaújváros Pálhalma ASE - Videoton PFLA 0 : 1 ( 0 : 1 )

Dunaújváros, 2011. augusztus 20. 17.30 Városi stadion, 300 néző V: Ákos Dávid (Gyűrűsi G, Aradi J.)

Pálhalma : Floszmann - Kóczián, Vaskó, Salamon, Pénzes - Huber, Payeta, Kőkuti (Dudás 22.p), Márki (Kocsis 76.p) - Nagy D.(Lázár 65.p), Berényi
Vezetőedző: Nagy Zoltán

Videoton PFLA :Somodi - Margitics, Milanovics, Vaszicsku, Hidvégi - Macsiza, Soós (Farkas 86.p), Máté (Orbán 88.p), Szakály, Babos - Elek (Jankovics 46.p)
Vezetőedző : Hartyányi Gábor

14.p.: Egy szöglet után Elek fejelte vissza a labdát, Milanovics 7m-es lövése egyik csapattársáról vágódott az alapvonalon túlra.
27.p.: Babos vezette befelé a labdát, majd 20m-ről a jobb alsó sarokba lőtt.
0 : 1
29.p.: Vaszicsku röviden kifejelt labdáját Vaskó levette, majd 25m-ről kevéssel a jobb felső sarok mellé bombázott.
43.p.: Dudás felívelését Nagy D. Berényi elé fejelte, aki nagy helyzetben, 12m-ről az elvetődő kapust találta el.
44.p.: Kóczián 20m-es szabadrúgását Somodi óriási bravúrral ütötte ki a jobb alsó sarok elől.
64.p.: Egy rövid felszabadítás után Vaskó 25m-ről lőtt, labdája centikkel zúgott el a jobb kapufa töve mellett.
69.p.: Szakály ívelt 50m-ről kapura, de Floszmann visszaért és lehúzta a labdát.
85.p.: Kóczián beadását Vaskó 8m-ről fejelte kapu mellé a labdát, igaz közben nagyot löktek rajta.
91.p.: Babos vitte el a labdát előbb Salamon, majd Vaskó mellett, rávezette Floszmannra, de 10m-ről a remekül kilépő kapust találta el.

Kevés helyzet jellemezte a mérkőzést, a mezőnyben gyömöszölték egymást a csapatok. Egy szerencsés gólnak köszönhetően a vendégek 3 ponttal távoztak Dunaújvárosból, egy döntetlen szagú mérkőzés után. A nézők és a szurkolók többet vártak a vendég csapattól. A hazaiaknál a védelem magabiztosan játszott, de a támadók nem voltak észre vehetők.


Nagy Zoltán DPASE edző: - A mai nyitófordulóban jobban tiszteltük az ellenfelünket a kelleténél. A játékosaimon azt vettem észre, hogy az NB-s rutin ellenére megilletődve játszottak a találkozó elején. Mindez a labdabirtoklásban és az egy-egy elleni játékban is észrevehető volt. Sajnos, a támadójátékunk a későbbiekben sem volt hatékony. Ebben feltétlenül fejlődnünk kell a későbbiekben. Bízom benne, hogy mihamarabb az új játékosok sérülésükből felépülnek, valamint játékengedélyük megérkezik, akkor előre fele is hatékonyak leszünk.

Hartyáni Gábor VPA edző: - Nagyon nehéz nyitómérkőzésen vagyunk túl, hisz az újonchoz jöttünk vendégségbe. Úgy gondolom megérdemelten hoztuk el a 3 pontot újvárosból. Tudtuk, hogy a hazaiaknál jól képzett labdarúgók végzik el a pontrúgás, ezt kielemeztük és a mérkőzésen pedig elhárítottuk. Egy igazi egy gólos mérkőzés volt, és mi rúgtuk ez a gólt!

 

Petrás Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás