Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Október 05. 09:34, vasárnap | Helyi

Vereség Újpesten

Vereség Újpesten

Papírforma győzelmet aratott az Újpest a labdarúgó OTP Bank Liga NB I-es sorozatának 10. fordulójában.

A találkozó esélyese a hazai Újpest volt, hiszen a bajnokság eddigi szakaszában a teljesítménye jobb, mint tavaly ilyenkor, így a mérkőzés előtt a tabella hatodik helyén állt.

A Dunaújváros viszont arra készült, hogy mindent megpróbálva pontot, vagy pontokat raboljon az idegenbeli mérkőzésen. Simon lövéssel indult a találkozó, majd a 6. percben egy formás támadás végén Böőr lövését fogta Balajcza. Orosz lépett meg a lila-fehér védőktől, de a passz már nem jutott el Pericig. Pár perc múlva Nikházi kitűnő helyzetben ugratta ki Pericet, aki a labda átvételt követően kisodródott, és végül nem jutott lövéshez. Dodlek sérülésénél kellett izgulnunk, aki végül egy kisebb ápolást követően visszatért a pályára. Ekkor jól működött a védelmünk, hiszen az Újpest csak a 16. percben jutott először gólhelyzetbe, amikor Simon lépett meg Csehi mellett, aki Milintére vezette rá egy az egyben a labdát, de kapusunk lábbal, bravúros mozdulattal hárított. A 24. percben Farkas sárgult be, majd Simon lőtt fölé. Nikházi kereste Zsótért, de az előnyösebb helyzetben lévő Balajcza felszabadított. A 36. percben egy ártatlannak tűnő szituációt követően a kiugró Suljic lábát húzta el (?) Milinte a büntetőterületen belül, aki sárga lapot kapott. A büntetőt Vasiljevic biztosan értékesítette (1-0). A televíziós visszajátszásból látható volt, hogy a tizenegyes nagyon kérdéses szituáció volt, melyre Suljic kitűnően rájátszott. A gólt követően támadásainkban nem volt elég erő, így helyzetig sem jutottunk, kivéve Böőr lövését, ami kapu fölé szállt. Összességében azonban az első félidőben nem volt kaput veszélyesen eltaláló lövésünk.

A második játékrészre egy teljesen más felfogású Dunaújváros lépett pályára, mely a labdát is többet birtokolta. Nikházi középre gurítását Balajcza kivetődve ölelte magához, majd az 50. percben Balogh távoli lövését fogta Milinte. Böőr igazi vezéregyénisége volt csapatunknak, aki több labdát is megszerzett, majd végre az első, majd a második sarokrúgást is elvégezhettük. Az Újpest részéről Nagy kínálta meg egy lövéssel Milintét, majd Bardhi hagyta ki a mérkőzés addigi legnagyobb ziccerét, aki a kapu torkából durrantott mellé. Ez meghozta a hazai csapat támadó kedvét. Simon beadása csúszott el a kapunk előtt, majd Suljic is kihagyta a helyzetét. Ekkor rengeteg helyzetet dolgoztak ki a lilák, de azokat rendre ki is hagyták.

Ez majdnem megbosszulta magát, hiszen Petneházi szabadrúgása után Gavric fejesét védte Balajcza, majd Nikházi lőtte telibe a felső lécet.

Az egyenlítés elmaradt, ráadásul a végén kétszer is betalált az Újpest. A 87. percben Simon lőtte ki a bal alsót, majd a hosszabbítás második percében Stanisavljevic lövése pattant be Csehi lábáról a kapuba (3-0).

Így látták:

Vignjevic Nebojsa (vezetőedző, Újpest): – Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de azokat sorra elpuskáztuk. Ez majdnem megbosszulta magát, hiszen az Újváros kapufáig is jutott. Gratulálok a játékosaimnak, valamint sok sikert kívánok a Dunaújvárosnak.

Simon Krisztián (Újpest): A mai napon csak az eredménnyel lehetünk elégedettek. A játékban voltak hiányosságaink, de a legfontosabb a három megszerzett pont. Sok ziccerem volt, melyekből egyet sikerült értékesítenem.

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – Az első félidőben nem tudtuk megvalósítani a támadásainkat, és egy hibát követően tizenegyesből megszerezte az Újpest a vezetést. A második félidőben mindent megpróbáltunk, hiszen szerettünk volna pontot, vagy pontokat szerezni, de az adódó kisebb lehetőségeket nem tudtuk kihasználni, majd 1-0-nál Nikházi kapufája után sem sikerült az egyenlítés. Ezt követően még többet kockáztattunk, aminek az lett a vége, hogy két gólt is kaptunk. Most már nagyon sok fordulót játszottunk idegenben, így a lelkünknek jót fog tenni, hogy a következő fordulóban már hazai pályán játszhatunk, mely remélem, hogy pontokban is meglátszik majd.

Újpest – Dunaújváros 3-0 (1-0)

Vezette: Pintér Csaba, Szpisják Zsolt, Buzás Balázs

Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Vasiljevic (Ahmeti a 91. percben), Simon (Kosovic a 88. percben), Balogh, Nagy, Vadász, Bardhi (Stanisavljevic a 64. percben), Suljic. Vezetőedző: Vignjevic Nebojsa

Dunaújváros: Milinte – Muscat, Gavric, Farkas, Csehi, Dodlek (Józsi az 53. percben), Nikházi, Böőr (Petneházi a 64. percben), Orosz, Peric (Sóron a 64. percben), Zsótér. Vezetőedző: Dobos Barna

Címkék: Újpest, DPASE, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.