Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 17. 08:23, kedd | Sport
Forrás: mti.hu

Vereség után kiütés

Vereség után kiütés

Az emberelőnyös- és hátrányos szituációkon ment el (13-9) a világbajnoki ezüstérmes házigazda spanyolok elleni Európa-bajnoki nyitómérkőzés Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint. Második tal

A magyar csapatból négy góljával Szilágyi Dorottya emelkedett ki a mezőnyből a spanyolok ellen: - Egy ilyen mérkőzésen csak akkor van esélyünk, ha mindenki száz százalékot nyújt. Kicsit megszeppenve kezdtek a spanyolok, de sajnos mi is, pedig inkább rajtuk volt a nyomás a hazai közönség előtt. Fel voltunk készülve a hátrányos helyzetekre, valamiért mégsem úgy védekeztünk, ahogyan azt edzésen gyakoroltuk. Elől a lőtt gól mennyisége jó, de nem szabad ennyit kapni, különösen két játékostól - nyilatkozta a közelmúltban Dunaújvárosból Egerbe igazolt játékos.

A címvédő magyar válogatott 32-5-ös győzelmet aratott a török csapat felett vasárnap a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

Bíró Attila együttese - amely szombaton, a nyitókörben 13-9-re kikapott a házigazda spanyoloktól - könnyed, átmozgató edzésnek beillő összecsapáson nyert.

Nők, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Törökország 32-5 (8-1, 5-1, 9-1, 10-2)

Gólszerzők: Keszthelyi, Szilágyi, Gurisatti, Parkes 5-5, Horváth B. 3, Csabai, Illés, Szücs G. 2-2, Garda, Leimeter, Gyöngyössy 1-1, illetve Kus, Burali 2-2, Elma 1

Magyarország: Tóth E. - Horváth B., Keszthelyi, Szilágyi, Gurisatti, Illés, Garda - cserék: Szücs G., Parkes, Csabai, Gyöngyössy, Leimeter

Az Európa-bajnokság második napjának nyitómérkőzésére körülbelül ötven néző volt kíváncsi a helyszínen. A szervezők korrigálták a szombati bakijukat és ezúttal szépen szólt a magyar himnusz a Piscines Picornell uszodában.
A törökök az oroszoktól elszenvedett 35-4-s vereséggel rajtoltak, és ezúttal sem számíthattak sok jóra. A magyar szövetségi kapitány előzetesen közepes erősségű edzésnek minősítette ezt a mérkőzést, amelyen a két csapat közötti óriási különbség miatt még a különböző figurákat vagy az emberhátrányos védekezést sem lehet gyakorolni.
A magyar válogatott könnyedén szerezte a találatokat, mindenki feliratkozott a góllövők közé, a törököknek öt gól és néhány kivédekezett támadás jelentett csupán sikerélményt.

A dunaújvárosiak közül Gurisatti, Horváth és Garda is játéklehetőséget kapott.
A magyar csapat kedden 15.30 órától a szerbek ellen folytatja szereplését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.