Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 28. 10:41, szerda | Helyi sport

Veterán birkózó VB eredmények

Veterán birkózó VB eredmények

Veterán birkózó világbajnokságon vett részt 3 birkózó a Dunaferr SE színeiben.

2016. szeptember 21-25. között Finnországban Seinajokiban rendezték meg a 2016. évi Veterán Kötöttfogású Világbajnokságot. Az eseményen több mint 260 sportoló vett részt 31 országból. A világbajnokságon a Dunaferr Sportegyesület részéről 3 birkózó lépett szőnyegre.

A „D” korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Király Ferenc két győztes, majd két vesztes mérkőzés után a dobogó 3. fokára állhatott fel. Első mérkőzésén taktikus, jó birkózással pontozással győzött. A második összecsapáson végig vezetett, ám az utolsó másodpercekben hibát követett el, mely az ellenfél győzelmét hozta. Harmadik mérkőzésén a kétszeres olimpiai bajnok lengyel birkózó technikai fölénnyel győzte le őt, az utolsó mérkőzésén azonban ismét az ő kezét emelték a magasba. Megérdemelten lett 3.


Papp Gyula „B” korcsoport 130 kg-os súlycsoportban az első mérkőzésén kemény, agresszív birkózással 8:0 arányban győzte le orosz ellenfelét. A második meccsen horvát ellenfelével találkozott, akitől nagy csatában 3:2-es pontozással vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen ellenfelével döntetlenre álltak. A második menetben egy akció indításakor Gyula sérülést szenvedett, nem tudta folytatni a küzdelmet, így az 5. helyen végzett.


Mátyás Gábor „C” korcsoport 69 kg-os súlycsoportjában az első mérkőzésén finn ellenfelet győzött le 2:0 arányban. A döntőbe jutásért végig vezetett a későbbi világbajnok török birkózó ellen, de sajnos 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt az ellenfélnek sikerült az akciója és ő győzött és jutott döntőbe. A bronzmérkőzésen honfitársa az idei magyar bajnok Vörös Szilveszter (Pécs) ellen lépett szőnyegre, ahol rövid idő alatt magabiztos tus győzelmet aratott és a 3. helyet szerezte meg.


A dunaújvárosi sportolók mindegyike pontszerző helyen végzett a világbajnokságon. A magyar csapat 11 fővel utazott ki a megmérettetésre, összesen egy aranyérmet, két ezüstérmet, négy bronzérmet, egy 4., egy 5. és egy 7. helyet szereztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.