Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 19. 10:13, péntek | Helyi
Forrás: Dunaferr SE

Veterán birkózók világbajnoksága, dunaújvárosi sikerekkel

Veterán birkózók világbajnoksága, dunaújvárosi sikerekkel

Október 5-7. között Oroszországban, Perm városában rendezték meg az ez évi kötöttfogású veterán birkózó-világbajnokságot. Az eseményen harminchét ország sportolói vettek részt.

Az eseményt Alexandr Karelin háromszoros olimpiai bajnok birkózó és Mihail Mamiashvili olimpiai bajnok birkózó nyitotta meg. Az Orosz Birkózó Szövetség a verseny megrendezésével igen magasra tette a mércét, hiszen a káprázatos megnyitón több száz táncos profi fény- és hangtechnikai kísérettel mutatta be műsorát, az elhelyezés, az ellátás minden igényt kielégített.. Az eredményhirdetések precízen és látványosan zajlottak, az érmeket prominens személyiségek adták át. Egyszóval a körülmények szempontjából minden adott volt a jó szerepléshez. A Dunaferr SE hat versenyzővel képviseltette magát a vébén. A nyitónapon (5-én pénteken) Papp Gyula (B korcsoport 41-45 évesek 130 kg) és Király Ferenc (D korcsoport 51-55 évesek 130 kg) lépett szőnyegre. Papp Gyula nagyon jó birkózással, nagy küzdelemben orosz ellenfelét 2:0 arányban legyőzte, az elődöntőben pedig az iráni birkózót 6:1 arányban utasította maga mögé, így döntőbe került. Az aranyéremért folyó mérkőzést sajnos korábbi vállsérülése miatt fél perc után fel kellett adnia horvát ellenfelével szemben, így ezüstérmet szerzett. Király Ferenc első mérkőzésén ukrán ellenfelét győzte le nagy pontkülönbséggel. Ezt követően a kazah birkózó ellen már 6:0-ra vezetett, amikor egy bekapaszkodás után eldobták és kikapott. A körmérkőzés szabályai alapján a délutáni programban a 2-3. helyért küzdhetett romániai ellenfelével. Végül bronzéremmel térhetett haza. A második versenynapon Angyal László (C korcsoport 46-50 évesek 100 kg) és Mátyás Gábor (C korcsoport 70 kg) versenyeztek. Az igen erős mezőnyben végül mindketten 5. helyen zártak. Vasárnap Kemény Norbert (A korcsoport 35-40 évesek 100 kg) és Szűcs István (A korcsoport 88 kg) lépett szőnyegre. Kemény Norbert sajnos az első mérkőzésén kikapott orosz ellenfelétől, aki később nem jutott tovább, így Norbert kiesett a versenyből. Szűcs István nagyon jó teljesítményt nyújtott. A körmérkőzés szabályai szerint két vesztes és egy győztes mérkőzés után a bronzéremért birkózhatott. Élt a lehetőséggel és francia ellenfelét 8:4 arányú pontozással legyőzve a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Összességében nem lehetett okunk panaszra a dunaújvárosiak szereplését illetően, hiszen a hat versenyző összesen egy ezüst- és két bronzérmet, valamint két ötödik helyet szerzett.

A képen első sor balról-jobbra: Szűcs István, Mátyás Gábor, Angyal László, hátsó sor balról-jobbra: Papp Gyula, Király Ferenc, Mendi Tamás, Kemény Norbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.