Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Május 28. 08:30, szombat | Belföld
Forrás: mti

Virtuózok - Megvan a kilenc döntős

Virtuózok - Megvan a kilenc döntős

Megvan a közmédia Virtuózok elnevezésű ifjúsági komolyzenei tehetségkutató versenyének kilenc döntőse - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája pénteken este az MTI-vel.

A döntőbe kerülésről az ötfős szakmai zsűri döntött, de a jövő heti élő finálé végső eredménye és az, hogy ki lesz 2016 Virtuóza, már kizárólag a nézők szavazatain múlik.

A kicsik korcsoportjában Patkós Mariann hárfán, Kelemen Gáspár hegedűn, Holozsai Eszter fuvolán játszott; a győztes Holozsai Eszter.

A tinik mezőnyében Kiss Benedek Máté furulyán, Li Canqi zongorán és Kökény Tamás nagybőgőn adott elő műveket; a zsűri választása Kökény Tamásra esett.

A nagyok mezőnyében hegedűn Jakab Roland Attila és Váradi Gyula, zongorán Váradi László játszott; a győztes Váradi Gyula.

Egy hét múlva a három ma esti első helyezett versenyezhet a Virtuózok fődíjáért a döntőben: 2016-os év Virtuóza 12 millió forintot nyer majd, és felléphet az Egyesült Államokban.

A finálét a Duna és a Duna World élőben közvetíti június 3-án 20 óra 30 perctől.

A közönség a döntő végétől szavazhat kedvencére az ingyenes applikáción, valamint SMS-ben a 06-20/30/70-44-22-999-es telefonszámokon.

A Virtuózok Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, amely 2014-ben indult el a közmédiában. Ebben a műsorban a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség, hangszeres vagy énektudás és tehetség számít.

A tehetségkutatás mellett a Virtuózok továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és
megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

A Virtuózokba három korcsoportban lehetett nevezni: 6 és 12 év között, 13 és 17 év között, illetve 18 és 23 év között. Az énekeseknél 28 év a felső korhatár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.