Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 18. 08:37, csütörtök | Helyi sport

Vízilabda: Magabiztos győzelem

Vízilabda: Magabiztos győzelem

Lehengerlő első két negyednyi játékának köszönhetően tartotta itthon a bajnoki pontokat a DF-Mex Motors női vízilabda csapata. A vendég szegediek ugyan a harmadik játékrészben meglepték Menczingeréget, ám a győzelem egy pillanatig sem f

Az Újpest elleni 18-7-es győzelmet követően újra a Fabó Éva Sportuszoda medencéjében láthattuk a DF-Mex-Motors női vízilabda csapatát. Az ellenfél ezúttal az a Szeged volt, amely az idei bajnokságban csupán egyszer tudott győzni. A mérkőzés érdekességeként az szolgált, hogy a Dunaújváros edzője, Mihók Attila egymérkőzéses eltiltása miatt csak a nézőtérről követhette figyelemmel a találkozót, így a hazai csapatot Kis-Primász Ágnes irányította.

DF-Mex-Motors – Szeged 10:6 (3:1, 3:0, 2:3, 2:2)

DF-Mex-Motors: Kasó – Ács, Menczinger (3), Gurisatti (3), Horváth (1), Sinka, Varga, Ziegler (1), Pavuk, Hajor, Poszkoli (1), Andresz, Polák (1), Bárdos. Edző: Kis-Primász Ágnes

Szeged: Tóth E.– Árkosy, Lengyel Dorottya, Miklós, Jankovics, Dalmády P., Dalmády Sz. (2), Vidovics, Lengyel A., Lengyel Dominika (4), Lázár, Tóth P. Edző: Lakó Gábor

A kezdeti ismerkedést követően a főiskolások Menczinger távoli góljával kezdték meg a gólgyártást, majd Cziegler lapos lövésének köszönhetően már 2:0 állt az eredményjelzőn. Ebben a játékrészben Gurisatti centerből volt eredményes, míg a vendégek csupán egy Lengyel gólnak örülhettek. A második felvonás ott folytatódott, ahol az első befejeződött, vagyis a dunaújvárosi csapat szórta a gólokat, míg Kasó védéseinek köszönhetően a védekezés folyamatosan stabillá vált. Polák akció, majd Horváth 5 m-es gólját követően Poszkoli is betalált, így a félidőben megnyugtató előnnyel mehettek lányaink a pihenőre (6:1). A harmadik negyedben magára talált a Szeged. Dalmády 5 m-ese után Lengyel büntetőből és egy gyönyörű ejtésből volt eredményes, melyekre a hazaiak csupán kétszer, Gurisatti és Menczinger góljaival tudtak válaszolni. Az utolsó felvonásban a vendégegyüttes két gólt szerezve megpróbált mindent megtenni annak érdekében, hogy izgalmassá tegye a végjátékot, de Menczinger és a kiválóan játszó Gurisatti találatainak köszönhetően a különbség nem, csak a végeredmény változott.

Edzői értékelések:

Kis-Primász Ágnes: - Mi voltunk a mérkőzés esélyesei, és ennek megfelelően is játszottunk. A fiatalok ismét bebizonyították, hogy Poszkoli és Menczinger mellett lehet rájuk számítani. A folytatás sokkal nehezebb lesz, hiszen a tavalyi bajnok Egerhez látogatunk.

Lakó Gábor: - Gratulálok a Dunaújvárosnak, remekül játszottak. Voltak bíztató jelek csapatom játékában, hiszen látszott a szervezettségünk, melyre a bajnokság folytatásában építhetünk majd. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a harmadik negyedben meg tudtuk lepni a hazai csapatot.

Hazai közönség előtt legközelebb november 3-án, a Szentes elleni rangadón láthatjuk Poszkoliékat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.