Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. December 14. 13:52, kedd | Helyi

Zaklatók őrizetben

Zaklatók őrizetben

A dunaújvárosi rendőrök hétfőn két zaklatással gyanúsított férfit is őrizetbe vették. Egyikük egy kiskorú lányt, míg a másik volt élettársát fenyegette meg.

Az eddig beszerzett információk alapján a később elfogott 29 éves váci férfi és a 17 éves dunaújvárosi lány az interneten keresztül ismerkedtek meg egymással, majd pár nap múlva személyesen is találkoztak Dunaújvárosban. Az első randit továbbiak követték. A hétfői reggeli találkozáskor a lány elmondta a nála tizenkét évvel idősebb férfinek, hogy a szülei nem örülnek annak, hogy találkoznak, mire a férfi azt mondta neki, hogy az életével játszik, és ne csodálkozzon azon, hogyha az iskolából kijövet egy fekete kocsi fogja várni, és el fogják rabolni. A fiatal lány erre nagyon megijedt, és elmondta szüleinek a történteket, majd ezt követően értesítették az esetről a rendőrséget, és tettek feljelentést a férfivel szemben.

A személyt – akiről kiderült, hogy az egyik dunaújvárosi hajléktalan szállón szállt meg – onnan állították elő a járőrök a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra.

Zaklatás vétség elkövetése miatt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően bűnügyi őrizetbe vették.

Mint kiderült a 29 éves váci férfi korábban többször volt már büntetve, köztük kétszer zaklatás elkövetése miatt. Előzetes letartóztatását a dunaújvárosi rendőrök kezdeményezik.

A másik tegnap elfogott férfi egy 59 éves dunaújvárosi lakos, aki volt élettársát fenyegette meg életveszélyesen.

Mint az a vallomások alapján kiderült, a korábban élettársi kapcsolatban élő férfi és nő egy éve költöztek külön, kapcsolatuk azóta nagyon megromlott.

A férfi nemrég dunaújvárosi lakásán kereste meg az 54 éves asszonyt, majd a kaputelefonon keresztül szidalmazni kezdte.

Ekkor a nő bejelentést tett a rendőrségen, így a járőrök a férfivel szemben intézkedtek, és felszólították, hogy hagyja el a lakóépületet. A férfi akkor a rendőri felszólításnak eleget tett, azonban tegnap este a vezetékes telefonon kezdte el zaklatni a hölgyet. Azt mondta neki, hogy nem fogja élve megúszni a dolgot.

A nő így ismét a 107-es segélyhívót hívta. A fenyegetőző férfit a rendőrök ezt követően előállították a rendőrkapitányságra, ahol zaklatás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.