Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Cégregiszter | Lakossági szolgáltatások

Allergia ellen sószoba

2400 Dunaújváros, Esze T. u. 12.I.4)

Köhögés, orrfolyás, orrdugulás, allergia, asztma esetén válaszd a természetes megoldást:a SÓT. A só a légutak nyálkahártyáját intenzív tisztító munká

A dunaújvárosi Sóbánya Klíma (Esze T. u.) a parajdi só jótékony hatását aknázza ki. Két gondosan kialakított szoba várja a pihenésre, gyógyulásra várókat. A sóbányákéval közel azonos mesterséges klímakezelés alapja a sóköd befúvásos eljárás, amelynek lényege hogy az előzőleg szárított sót a hörgőcskék átmérőjének méretére porlasztjuk, majd az így előállított száraz sóködöt a levegőbe juttatjuk. A kúra eredményeképpen általánosan javul a légzés, a légzésfunkció, ami a szervezet egyéb területeinek működését is normalizálja. Az immunerősítő faktor révén a szervezet ellenállóbb lesz.

A száraz sókúra lényege.

Száraz sókúra: kúraszerűen végzett pihenés a sóbányák mesterségesen létrehozott mikroklímájában.

Évezredes tapasztalat, hogy a sóbányák levegője enyhíti a köhögést, jótékony hatású a légúti betegségek esetén. A természetes sóbányában való pihenés lehetősége sajnos korlátozott és helyhez kötött. Ezen probléma kezelésére ad választ a sóbánya mikroklímájának mesterséges implementációja. Lényege, hogy az előzőleg szárított sót a hörgőcskék átmérőjének méretére porlasztjuk, majd az így előállított száraz sóködöt a levegőbe juttatjuk.

A sóködöt belélegezve az apró szemcsék eljutnak ugyanoda, ahová az egészségre káros mikroorganizmusok, és rájuk tapadnak. A működési mechanizmus legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgőkre kifejtett hatása: jótékony hatású a gyulladásokra, segít helyreállítani a fiziológiai jellemzőket, illetve a légzőszervek mikroflóráját.

A kúra eredményeképpen általánosan javul a légzés, a légzésfunkció, ami a szervezet egyéb területeinek működését is normalizálja. Az immunerősítő faktor révén a szervezet ellenállóbb lesz.

A kezelés kezdetén erősödhetnek a tünetek, de ez csak átmeneti néhány napos állapot! A tapasztalat szerint a 6-8. kezelés körül intenzívebb köhögés kezdődhet, ekkor kezd el intenzíven ürülni a lerakódott váladék. A 10. kezelés után határozott javulás tapasztalható. Váladék ürülése hetekkel a sókúra után is előfordulhat, hiszen a tisztulás hosszabb távú folyamat.

Mi a különbség a hagyományos inhalációk és a száraz sókúrák között?

A hagyományos inhalációs eljárásokban a hatóanyag - a só - vízhez van kötve, vízben oldott és azt párologtatva inhalálnak. Ebben az esetben azonban a hatóanyag páratartalma 95 % - tól is magasabb, és ennek köszönhetően a hatóanyag nem jut le a tüdő mélyére - a kishörgőkbe és a léghólyagocskákba, ahol a gyulladt és görcsös állapot van és ahol a betegség gyógyítható - , hanem kitapad a légutak falán.

A sótéglákból épített inhalációs "kamrákban" lényegében rendkívül alacsony a hatóanyag.

A száraz sókúrában a só ( natúr bányasó ) egy szem vizet sem "lát". Mi egy Arec Family típusú géppel nagyon finom száraz sóködöt állítunk elő, így garantáltan az apró mikron méretű sószemcsék lejutnak rendeltetési helyükre, azaz a tüdők legapróbb hólyagocskáiba is.

Kinek ajánlott?

Mindazoknak, akik jelentősen szeretnének a közérzetükön javítani a légúti betegségek tüneteinek megszabadulásával.

Felnőtteknek - és gyermekeknek 3 éves kortól ajánljuk !

Egészségeseknek :- sportolóknak ,- dohányosoknak szmogot szívó városlakóknak

Betegeknek: - asztmásoknak,- allergiásoknak- krupp,szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás orrmelléküreg gyulladás fülgyulladás , hangszálgyulladás esetén - légúti gyulladásos betegségek esetén - ekcéma, psoriasis (pikkelysömör) esetén

Ellenjavallat:

Asthma bronchiale (tüdőasztma) súlyos fokú formája gyakori fulladásos rohamokkal
Kifejezett steroid függőség
Súlyos fokú emphysema (tüdőtágulat)
Tüdő egyéb gennyes betegségei
Bármely formájú és stádiumú tuberkulózis
Fertőző betegségek
Szív - és érrendszeri kezeletlen betegségek
Legyengült, rossz általános állapot
Nyugalmi nehézlégzés
Kezeletlen magas vérnyomás
További információk

Honlapunk címe: www.sobanya.hu, Telefon: +36 70 537-8927 Személyesen hétfő, szerda, péntek 15-17 óra között Dunaújváros, Esze Tamás utca 12 1/4. e-mail:info@sobanya.hu

Szolgáltatások, tevékenység, termékek

  • A dunaújvárosi Sóbánya Klíma (Esze T. u.) a parajdi só jótékony hatását aknázza ki. Két gondosan kialakított szoba várja a pihenésre, gyógyulásra várókat. A sóbányákéval közel azonos mesterséges klímakezelés alapja a sóköd befúvásos eljárás, amelynek lényege hogy az előzőleg szárított sót a hörgőcskék átmérőjének méretére porlasztjuk, majd az így előállított száraz sóködöt a levegőbe juttatjuk. A kúra eredményeképpen általánosan javul a légzés, a légzésfunkció, ami a szervezet egyéb területeinek működését is normalizálja. Az immunerősítő faktor révén a szervezet ellenállóbb lesz.

Nyitva tartás

  • Telefon: 36 70 537-8927 Személyesen hétfő, szerda, péntek 15-17 óra között Dunaújváros, Esze Tamás utca 12 1/4. e-mail:info@sobanya.hu

kapcsolat