Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2014. Február 21. 00:00, péntek | Helyi

A Rudas iskola a közösségért

  A Rudas iskola a közösségért

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium pályázatot nyújtott be a TÁMOP-3.2.1.A-11/2 kódszámú „Közoktatási intézmények szerepbővítése, újszerű intézményi együttműködések kialakítása (tanulást segítő támogató formák bevezetése)” című pályázati felhívásra.
Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A Rudas iskola a közösségért” című, TÁMOP-3.2.1.A-11/2-2012-0002 azonosító jelű pályázatot a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága vezetője 10 151 500 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. A projekt Európai Uniós forrásból valósul meg, a támogatási intenzitás 100%. A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2014. 02. 01., a fizikai megvalósítás határideje 2015. 01. 31.

A pályázat megvalósításában a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 9-11. évfolyamon tanuló diákjai vesznek részt. A tanulók három tevékenységi körben fognak több, mint 50 óra közösségi munkát végezni.
A szociális tevékenységek keretében a diákok életinterjút készítenek digitálisan rögzített módon idős emberekkel, valamint segítenek a fogyatékos személyek ellátásában, továbbá közös sport és kulturális tevékenységeken vesznek részt velük.
Az oktatási, kulturális és közösségi tevékenységek keretében a tanulók alsóbb évfolyamokon és gyermekotthonokban korrepetálási feladatokat fognak végezni, emellett a közgyűjteményben a kisegítő feladatokat is ellátják.
Végül a környezetvédelmi tevékenységeken belül a parkok és közösségi terek rendezését és tisztítását fogják ellátni a tanulók pályázat keretein belül. Ugyancsak ebben a tevékenységi körben nevelési-oktatási, egészségügyi, szociális és egyházi intézmények környezetének rendezését, fa és növényültetést, valamint avar összegyűjtését vállalta az iskola és a közösségi munkát végző diákok.
A projektnek köszönhetően a diákok saját élményű tanuláson keresztül fejleszthetik szociális érzékenységüket, és számos olyan kompetenciájukat (együttműködés, problémamegoldás, projektmenedzsment, felelős döntéshozatal, vezetői készségek, stb.), amelyek megszerzése elengedhetetlen a tudatos, felelősségteljes állampolgári léthez.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását