Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Március 10. 11:25, vasárnap | Helyi

Dunaújváros – a fiatalokért

 Dunaújváros – a fiatalokért

Nagyon sokan részt vettek az őszi futóversenyen, jól érezték magukat a jégdiszkóban, túráztak a Vértesben, a vidám uszodai versenyen vagy a közelmúltban az éjszakai focigálán. Mindez annak a programsorozatnak a része, amely hivatalosan

„A társadalmi integrációt segítő és drogprevenciós célú komplex programok megvalósítása Dunaújvárosban”a TÁMOP 5.2.5/B/10/2-2010-0023 pályázati azonosító számot viseli.
-Úgy állítottuk össze a programokat, minél több fiatalnak nyújtsunk hasznos közösségi élményt – összegezte az eddig történteket Sörös László, a program szakmai vezetője. – A jó és élvezetes, szórakoztató, de átgondolt, a korosztályi elvárásoknak megfelelő programok közvetve hozzásegítik őket a társas kapcsolatokban való eligazodásra. A tanácsok mellett szükségük van legfőképpen segítő kézre, konkrét segítségnyújtásra, ha hibázott, rossz irányt vett, vagy függő lett. Hiszen a bajba jutás az élettel együtt jár!


- Melyek voltak a legsikeresebb programok?


A sportrendezvényeink a várakozásnak megfelelően népszerűek voltak, az utcai futóversenyen 700-an vettek részt, a vízi parádé folytatását szeretnék a középiskolások, a jégdiszkón pedig több mint 1000 vettek részt. A zenés kora esti bulizást összekötöttük a sportolási lehetőséggel, ily módon alternatívát kínáltunk azoknak, akik értelmesen, drogmentesen, de mégis saját korosztályukban, ismerkedve, zenét hallgatva szerettek volna bulizni. Eddig a rendezvényeinken időarányosan jól állunk, 7200 fiatalt kell a programsorozat végére elérnünk. A sport- és szórakozási lehetőségek mellett kiemelten fontos szerepet kap a programunkban a drog-prevenció és a társadalmi beilleszkedést segítő képzés.
A projekt egyik végrehajtó tagja az MRE Újváros Drogambulancia, ahová nemcsak drogbeteget várnak, hanem azokat is, akik csak érdeklődnek, információt szeretnének, vagy segítséget kérnek. Megkereső munkájuk során közösségi teret próbálnak kialakítani. Éppen ezért olyan koncerteket, programokat állítottak össze, amelyek a fiataloknak szól és mindenkinek szórakozást és kikapcsolódást nyújtanak.

Megnyerték ügyüknek, s vállalta a fellépést Varga Lívius csapata a Kutya vacsorája egy koncertre. A szórakozási lehetőség „odacsalt” és ott marasztalt jó néhány fiatalt, akiknek segítségre és támogatásra van szükségük. Ők nem csupán megvárják, míg az érintett „betéved” hozzájuk, kapcsolati hálón keresztül is próbálnak eljutni azokhoz, akiknek segítségre van szükségük, csak még nem tudják, nem akarják, vagy nem merik ezt kérni. Nagyon nehéz munkát végeznek, de már szép eredményeket értek el.

- Hogyan tovább?

- Hamarosan az Egészségmegőrzési Központ szakemberei segítségével kortárs segítő képzés. Tavasszal lesz bringatúra, és stellball (utcai kosárlabda), floorball is szerepel a programok sorában. S azoknak is nyújtunk csemegét, akik a szellemi sportokat is kedvelik. Két hazai nagymesterrel lesz lehetőségük szimultán- sakkozni. Még számtalan program egyeztetése van folyamatban, úgy érezzük, hogy a fiataloknak érdekes és hasznos programokat tudunk nyújtani. Érdemes ellátogatni hozzánk, s várjuk a további ötletekre, elképzelésekre a javaslatot a facebook profilunkon és honlapukon is, a http://iiti.dds.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.