Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 31. 08:49, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaujvaros.hu, fotó: wikipedia.org

Dunaújváros önkormányzata tizenöt orvosi rendelő felújítását tervezi

 Dunaújváros önkormányzata tizenöt orvosi rendelő felújítását tervezi

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata három különböző városrészben található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) infrastrukturális fe

„Gyógyuljon új környezetben! - A dunaújvárosi Alkotás u. 7. , Derkovits Gy. u. 2-4. és a Váci M. 9-10. szám alatt található orvosi rendelő blokkok infrastrukturális fejlesztése megnevezésű, TOP-6.6.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata által megvalósítani kívánt projekt fő célja a város három különböző városrészében (Alkotás u. 7., Derkovits Gyula u. 2-4. és a Váci Mihály u. 9-10.) található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) felújítása és fejlesztése.

A fejlesztésre kerülő orvosi rendelő blokkok állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a 21. század új igényeinek. Mind az idejáró betegek, mind az itt dolgozó egészségügyi munkatársak életminőségét és munkakörülményeit pozitívan fogja befolyásolni a tervezett felújítás és fejlesztés.

A projektben megvalósításra kerül a három orvosi rendelő blokk esetében az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése, beleértve az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti munkálatokat is. Az alapellátás tekintetében így megújul a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás (felnőtt, illetve gyermek praxis), valamint a fogorvosi alapellátás.

A fejlesztések keretében megtörténik az akadálymentesítés és az energiahatékonysági korszerűsítés is, valamint családbarát funkciókkal bővül az egészségügyi szolgáltatás. Továbbá kialakításra kerül egy az egészségfejlesztési és megelőzési feladatok ellátására alkalmas multifunkcionális helyiség.

A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott, kötelezően ellátandó feladata az egészségügyi alapellátás biztosítása, ezért mind a három városrészben működő orvosi rendelő blokk fejlesztésének tervezésekor egyeztetett az érintett egészségügyi szolgáltatókkal és az igényeket, kéréseket beépítette a műszaki leírásba, hogy a projekt kivitelezése után az ellátás még zökkenőmentesebben működhessen.

A „Gyógyuljon új környezetben! - A dunaújvárosi Alkotás u. 7. , Derkovits Gy. u. 2-4. és a Váci M. 9-10. szám alatt található orvosi rendelő blokkok infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű, TOP-6.6.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2019.02.01 - 2020.02.29. között valósul meg.

További információ kérhető:

Vasmű u. 41. Irodaház Kft
e-mail cím:ugyfelszolgalat@v41.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.