Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Június 13. 01:53, péntek | Helyi

Három hétig kerüljék ki a belvárost!

 Három hétig kerüljék ki a belvárost!

Látványosan épül a Városháza környezete. A városlakóktól, elsősorban az autósoktól a következő időszak türelmet, óvatosságot és nagyobb figyelmet igényel, hiszen forgalomkorlátozásra lehet számítani a Vasmű út elején.

Mindenképpen jó tanács, kerüljék ki a belvárost! Aki a Római felől jön, az menjen a Felső-Dunaparton, aki a Béke városrész felől érkezik, az használja a Szórádot. Hétfőtől végképp jobb lesz elfelejteni a városháza előtti kereszteződést, mert míg korábban a körforgó építése miatt kezdődött a lezárás, jövő héttől az Irodaház előtt bontják fel az utat. Így a Kossuth Lajos utcáig csak a megkülönböztetett jelzésű járművek és a buszok haladhatnak át. Mindezen munkálatok három hétig tartanak majd. A projekt lebonyolítói mindennap egyeztetnek a közlekedésbiztonsági szakemberekkel, lakossággal, hogy ha szükséges, módosítsák a különféle forgalomkorlátozásokat, lámpák működését a gördülékenyebb közlekedésért.

Hogy áll a projekt?
A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja című pályázatot lebonyolító Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. a június 6-tól megvalósuló munkálatokról tájékoztatta lapunkat.
A körforgalom útépítési munkálatainak részeként földmunkák, szegélyezés, ágyazat, útalapbeton készítése zajlik forgalomkorlátozás mellett.
A Polgármesteri Hivatal „C” szárnyánál a szerkezetépítés, a villamos és gépészeti munkálatok, a falazás zajlik, s tovább folytatódnak a belső szakipari munkák (aljzatolás, szigetelés, szárazépítés, lakatos munkák, teherhordó acélszerkezeti munkálatok, tűzvédelmi bevonatolás, betonozási munkák). Már elkezdődött a földszinti rész átalakítása is.
A Városháza tér és sétány terültén a közműkiváltási és közműépítési munkálatok folytatódnak, elkezdték a földmunkákat, a villamos kábel fektetéseket, valamint a műtárgyépítést (szökőkút és környezete). A térburkolatok alá kerülő végleges ágyazati rétegek készítése, a térburkolások és az ehhez kapcsolódó előkészítési munkákat a héten kezdték.
A játszótéri kiszolgáló épület acélszerkezeti vázának építése befejeződött, folytatódnak a szigetelési munkák, s a tűzvédelmi bevonatolási, a homlokzat burkolási munkák is elkezdődtek (oldalfalak, tető)
A parkolók elkészültek, kivéve a Kormányablak mögötti és a múzeum melletti parkolók, amelyek kivitelezésén még dolgoznak.

Forgalomkorlátozás
Június 6-tól a körforgalom útépítési munkái miatt az Aranyvölgyi út és az új Vasmű út felől a városközpont nem lesz megközelíthető. A DV N Zrt. javaslata alapján, a lakosság a belvárosi úti céljaik eléréséhez a Szórád Márton utat vegyék igénybe. Az Aranyvölgyi úton lévő jelzőlámpás gyalogátkelőhely megszűnik, ideiglenes átkelő a Köztársaság úti csomópontnál kerül kialakításra. A közlekedők fokozottan figyeljenek a kihelyezett útjelző táblákra. A helyi és helyközi autóbusz járatok, a közszolgálati járművek, valamint a taxik közlekedése biztosított lesz.
A Városháza tér előtt jelenleg használt parkolók megszűntek, illetve a múzeum környéki terület egyaránt a kivitelezési munkák miatt lezárásra került. Ideiglenes parkolók kialakítására az Október 23. tér 9. számú lépcsőház mögötti volt tanpályán került sor. Átadásra került az új Kormányablak épülete (a volt házasságkötő terem helyén), valamint az előtte található 52 beállásos parkoló az Október 23. téren. A Dunaújvárosi Járásbíróság épületének főbejárata szintén ebből a parkolóból közelíthető meg.

További korlátozásokra számíthatunk
A körforgalmi csomópont építése miatt forgalomkorlátozás van életben, de további útlezárásra kell számítania az autósoknak június 16-tól (Időközben, miután befejezik a körforgó építését, az Aranyvölgyi út szabaddá válik a Dózsa György útig.)


- Egy szakaszon elzárják az utat az autós forgalom elől az építkezés miatt. Eredetileg nem volt ilyen igény, viszont egy járulékos közműkiváltás jelentkezett. A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, és Hőszolgáltató Kft-nek egy nagy átmérőjű közművet kell kicserélnie a projekt következményeként a Vasmű úton, az Irodaház és a Kortárs Művészeti Intézet között. Emiatt le kell majd zárni a Dózsa György út és a Kossuth Lajos utca közötti Vasmű úti szakaszt. A kórházat majd a Kossuth Lajos utca felől lehet megközelíteni, s kötelező lesz a Dózsa György útról az Aranyvölgyi út vagy a Római városrész felé kanyarodni – számolt be a projekt jelenlegi állásáról Szabó Imre, városunk főépítésze. Körülbelül 2-3 hétre zárnák el az útszakaszt az autós forgalom elől. Nem lesz könnyű időszak, hiszen a város egyik legforgalmasabb helyét érinti, de a végeredmény annál szebb lesz. A kivitelezők, a városvezetés a közlekedők türelmét kéri a javítási- felújítási munkák alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.