Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 06. 00:04, péntek | Helyi
Forrás: - Dunaújváros Info

Szegénylegényből mecénás

 Szegénylegényből mecénás

Mindig úgy gondoljuk, hogy a szegénylegény, aki megcsinálja a szerencséjét mindenféle kaland és küzdelem árán, az csak a mesében vagy amerikai filmekben létezik.

Aztán… Óvárosban egy családi ház felső szintje, egy igazi „birodalmat” rejt. Ha nem is szegénylegény-királyfi Pető Zsolt története, de igazolása annak, hogyha kellően akarjuk, ha képesek vagyunk újra és újrakezdeni, akkor elérhetjük az álmainkat. Nem mese, inkább egy sikertörténet egy fiatalemberről, aki felépítette hazánk egyik legnagyobb rendezvényszervező cégét.


Nagy nyitott tér a „főhadiszállás”. A különböző asztaloknál lázasan folyik a munka, fiatalok és lendületesek a munkatársak, akik a rendezvényszervezés különböző területeivel foglalkoznak. Elegáns prospektusokat kapok, mindent, ami ahhoz kell, hogy megismerjem a céget és tevékenységét. Már első pillantásra is kitűnik, komoly referenciák, jelentős rendezvények, hatalmas árbevétel (volt olyan év -2008-, hogy a nettó árbevétel meghaladta a 850 millió forintot) több üzletág… Nyilvánvaló, hogy komoly múlt és munka előzi meg ezeket az eredményeket. Persze, mint mindez, ez is szinte a semmiből, illetve egy vággyal indult…


- A történet még 1993-ban kezdődik - meséli a történetét Pető Zsolt. - Sportoltam, s közben udvaroltam egy lánynak, de nem volt pénzem arra, hogy megvegyem neki mindazokat, amikről úgy gondoltam, hogy járna neki. Az egyik barátom ismert valakit, aki feliratos pólókat nyomott. Kerestünk egy zenekart, amelyiknek felajánlottuk, hogy a koncertjein a rajongói pólókat árusítunk. Ez a csapat a Géniusz volt, amelyről ugyan előtte soha nem hallottam, de mint kiderült jó választás volt. Nem sokára a csapatba is bekerültem, s közel ötszáz koncertet szerveztem nekik. Mellettük kezdtem el megtanulni ezt a szakmát.
Innentől persze bonyolódik egy kissé a történet. Saját koncertszervező céget alapítanak, aztán tönkre mennek. Olyannyira, hogy mindenük ráment a „tapasztalatszerzésre”. Majd újabb és újabb tapasztalatok birtokában önállósítják magukat, létrehozzák az Euroshowt, amely az elmúlt másfél évtized alatt hazánk legnagyobb rendezvényszervező cégeinek egyike lett. A munka a dunaújvárosi irodában folyik.
- Miért Dunaújváros?
- A feleségem dunaújvárosi, a gyermekeim ide járnak iskolába, s innen még Budapest sincs nagy távolságra. Bebizonyult, lehet innen is a céget irányítani.
- Élsportolónak készült, mi maradt belőle?
- A sport szeretete. Ezért is döntöttem úgy, hogy támogatjuk a Kolonics, a sportlegenda vándorkiállítást és részt veszünk a Nagy Sportágválasztó megszervezésében.
- Ezek nem üzleti vállalkozások?
- Koránt sem. Együtt kenuztam Kolonics Györggyel, bár jobbára csak a „hátát” láttam. Nagyon nagy tisztelője voltam, nemcsak kiváló sportolónak, hanem rendkívüli, példaértékű személyiségnek tartottam. A kiállítást az elmúlt három évben több százezren látták már. Hasonló céllal veszünk részt a dunaújvárosi Nagy Sportágválasztó lebonyolításában is. Azzal, hogy bemutatkozási lehetőséget kapnak a különböző sportágak, a gyerekeknek megmutatjuk azt az utat, hogy a mozgást válasszák az egészségtelen életmód helyett. De ugyanilyen fontosnak tartjuk a Zöld Föld programot. Dunaújvárosban a Kortárs Művészeti Intézet és az Arany János iskola előtt alakítottunk ki parkot.
Még hosszasan beszélgetünk, munkáról, városról, lehetőségekről. Célokról és a hozzávezető útról... Az Euroshow hitvallása mindenesetre egészen pontosan kirajzolódik, s a példa is. Bár minden vállalkozásnak legfontosabb célja az üzleti siker, de ezt nem tartható fel tartósan, ha nem törődünk azzal a világgal, amiben mindannyian élünk. A profit csak eszköz lehet, soha nem a cél.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.