Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 14. 18:17, kedd | Belföld
Forrás: Fejér Megyei Kormányhivatal

13 milliárdos pályázati lehetőség munkahelyteremtésre,-megőrzésre

13 milliárdos pályázati lehetőség munkahelyteremtésre,-megőrzésre

A mikro-, kis és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására lehet pályázni februárig, összesen 13 milliárd Ft-ra.

Mintegy 1100-1200 kis- és középvállalkozásnál 6500 új munkahely létesíthető, továbbá legalább 12 ezer már meglévő munkahely megőrzését segíti elő a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból elkülönített, 13 milliárd forint támogatási keretösszeg. Pályázati felhívás jelent meg a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról a kormányzati portálon.

A mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelésére, a területi különbségek csökkentésére, a térségi felzárkóztatás lehetőségének biztosítására, a helyi gazdaság- valamint a gazdaságban betöltött szerepük, és a piaci pozíciójuk megerősítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása érdekében kizárólag hazai forrásból, a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 13 milliárd Ft támogatási keretösszeget különített el. Az előzetes számítások alapján ebből az összegből 1100-1200 kkv-nál 6500 új munkahely létesíthető, továbbá legalább 12 ezer már meglévő munkahely megőrzése segíthető – olvasható a www.kormany.hu-n, tudósítva a dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár által január 9-én tartott sajtótájékoztatón elhangzottakról.

A pályázati kiírás alapján csak induló beruházás támogatható. Ez azt jelenti, hogy a pályázó a beruházást a támogatási igény benyújtását követően kezdheti meg.
Olyan cégek pályázhatnak, akik a beruházásban érintett telephelyen legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítenek új munkahelyet, és a beruházással érintett kapacitásokat, szolgáltatásokat az eredeti foglalkoztatási célnak megfelelően a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartják és működtetik az érintett régióban. A nyertes pályázónak a tervezett létszámbővítés megvalósítását követően - éves átlagos statisztikai állományi létszámát megtartva - legalább 2 éves, folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia.
A beruházás nettó bekerülési költségének legalább 25 %-át saját forrásból kell biztosítani. Alaptámogatásként, nem regisztrált álláskereső személy esetén új munkahelyenként 1,5 millió Ft igényelhető. Az alaptámogatáson kívül kiegészítő támogatásokra lehet pályázni, külön-külön, illetve halmozottan is.

Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója azt is hangsúlyozta: a munkahelyteremtő beruházás támogatásával a már meglévő munkahelyek megőrzése is segíthető azáltal, hogy a pályázat benyújtása előtti létszámra és az új létszámra együttvéve legalább két évig tartó foglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia a munkáltatónak.

A pályázatot könyvelt postai küldeményként, kizárólag Magyarországon feladott, vagy gyorspostai/futárposta (garantált kézbesítési idejű belföldi postai szolgáltatás) szállítás igénybevételével 2 példányban (1 eredeti és 1 másolat) a beruházás helye szerinti munkaügyi központ részére (jelen esetben a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja címére; 8000 Székesfehérvár, Sörház tér 1.) lehet eljuttatni a 2014. január 9-től 2014. február 14-ig terjedő időszakban. A feladás időpontjának a küldeményen szereplő – a pályázó által igazolható – postára adás bélyegzőjének dátuma számít.


A határidőben benyújtott, formailag megfelelő pályázatok támogatásáról vagy a támogatási igény elutasításáról - a munkaügyi központ igazgatója javaslatának figyelembevételével - a nemzetgazdasági miniszter 2014. április 4-ig mérlegelési jogkörében dönt.

A pályázati felhívás és a hozzá kapcsolódó mellékletek elérhetők a www.kormany.hu., a www.munka.hu, a http://nfsz.munka.hu és a http://fejer.munka.hu internetes oldalakon.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjában e támogatási eszközzel Jenvay Viktória munkahelyteremtő beruházások szakreferense foglalkozik. A benyújtandó munkahelyteremtő beruházási pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdés esetén bővebb információ illetve személyes konzultáció nála kérhető az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Jenvay Viktória, a munkahelyteremtő beruházások szakreferense, e-mail: JenvayV@lab.hu , telefon: 22/505-225/158.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.