Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

15 éves a Magyar Lovasterápia Szövetség

15 éves a Magyar Lovasterápia Szövetség

A 15 éves Magyar Lovasterápia Szövetség 2012. október 14. és 28. között rendezi meg Sarlóspusztán az immár hagyománnyá váló kéthetes továbbképzését pszichológusok, gyógypedagógusok, lovasok és gyógytornászok számára. 2012. október 22-én, hétfőn 10 órától a sarlóspusztai Club Hotelben kerül sor a konferenciára, melyre várják az érdeklődőket.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek, és hazai oktatók bevonásával alakította ki a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves akkreditált továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal szervez tanfolyamot a lovasterápia iránt érdeklődő hazai szakemberek számára is.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség kezdettől törekedett arra, hogy létrehozzon egy saját, mintaértékű lovasterápiás centrumot, amely a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyt ad a lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzésének, továbbképzésének, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, illetve a terápiás lovak kiképzésének.

A sarlóspusztai kéthetes továbbképzés keretében az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet szervez, és sor kerül a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti DRA-s lovasvizsgák lebonyolítására. Október 22.-én ünnepli az MLTSZ egy szakmai konferencia szervezésével megalakulásának 15. évfordulóját. A konferencián a lovasterápia minden területéről elhangzanak majd előadások és az elméleti blokkok mellett a lókiképzéshez kötődő gyakorlati bemutató is színesíti a programot. A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várnak 2012. október 22-én, hétfőn 10 órától a sarlóspusztai Club Hotelben.

A továbbképzés második hetében kerül sor az akkreditált lovasterapeuta képzést befejező gyógytornász és gyógypedagógus hallgatók, valamint a Pszichológus által vezetett lovasterápia című képzést befejező hallgatók szakmai záróvizsgájára. Emellett az lovasterapeuta képzés új 2012-es évfolyamának hallgatói számára is elkezdődik a képzés az „A” modul ismeretanyagának elsajátításával.

További információk, valamint a konferencia részletes programja a www.lovasterapia.hu a „Sarlóspusztai képzés 2012” címszó alatt olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben

2020. Október 18. 16:01, vasárnap | Életmód

Az éghajlat megváltozása okozhatta a korai emberfajok vesztét

Az éghajlat megváltozása valószínűleg kulcsszerepet játszott a korai emberfajok kihalásában

2020. Október 16. 18:02, péntek | Életmód

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik egy friss brit kutatás szerint.