Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. December 23. 07:54, vasárnap | Helyi

1,5 milliárd Dunaújvárosnak- kifizették az elmaradt pedagógus béreket

1,5 milliárd Dunaújvárosnak- kifizették az elmaradt pedagógus béreket

Karácsony előtti sajtótájékoztatón jelentette be Cserna Gábor polgármester és dr. Dorkota Lajos, országgyűlési képviselő és kormánymegbízott, hogy 1,5 milliárd forintot kapott a kormánytól városunk.

Az önhibájukon kívül eladósodott városok számára juttatott keretből jelentős összeget kaphatott Dunaújváros.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ebből a pénzből a város nem csupán az intézmények elmaradt közüzemi számláját tudja kifizetni, hanem lehetőség lesz a városi vagyonkezelő társasággal szembeni tartozás csökkentésére, s ami jól hír, a polgármester már múlt kedden átutalta az oktatási intézményeknek a pedagógusok ki nem fizetett óradíjára és túlórájára a fedezetet. Csak az intézményeken múlik, hogy mennyire tartották fontosnak, hogy alkalmazottaik karácsony előtt hozzájussanak a megdolgozott óradíjaikhoz.

A város ezzel kedvezőbb gazdálkodási helyzetben zárja az évet. S ahogy elhangzott a jövő év a nagyberuházások ideje lesz. Elkezdődik a városközpont felújítása és Római városrész "rehanilitációja" is 1,2 milliárd forint uniós támogatást nyert.

Ahogy Cserna Gábor hangsúlyozta a beruházásban épületek hőszigetelései, közművek cseréi, óvoda, játszótér és közösségi helyiség felújítása szerepel. A pályázat társpartnerei a rendőrkapitányság és a Dózsa Lakásszövetkezet is.

Az előbbinek az a szerepe, hogy a Római városrész közbiztonságának javítása érdekében térfigyelőkamerákat szerelnek fel.

Dorkota Lajos elmondta, hogy büszke az elért eredményekre, s úgy véli, hogy Dunaújvárosnak mindez idáig ilyen mértékű fejlesztésekben nem volt része.

Hangsúlyozta, hogy újabb munkahelyek is teremtődnek a városban. A Hankook bejelentette, hogy elindítja a 3. ütem építkezését ,és reményei szerint a Dunaferr is folytatja a leállított beruházásait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.