Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 07. 15:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

150 ezer látogatót várnak a VOLT Fesztivál szervezői

150 ezer látogatót várnak a VOLT Fesztivál szervezői

A szervezők 150 ezer látogatót várnak a 26. Telekom VOLT Fesztiválra, amelyet június 26-től 30-ig rendeznek meg a soproni Lővér Kempingben.

Az idei fő fellépők közé tartozik a Depeche Mode, az Iron Maiden, az Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki.

"A VOLT a zenei kínálat mellett szervezett módon egyéb kulturális programokat is nyújt az idelátogatóknak, bemutatva a várost a fiataloknak" - fogalmazott Fodor Tamás, Sopron polgármestere a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Csiszár Virág szervező beszámolt arról, hogy a nyitónapon, 26-án lesz a Depeche Mode első magyarországi fesztiválfellépése. A brit sztárcsapat előtt a Bëlga, más színpadon utána a Vad Fruttik és a Pál Utcai Fiúk is zenél és ezen a napon ad koncertet a magyar V4-elnökség lezárásaként a cseh Skyline, a szlovák Walter Schnitzelsson és a lengyel ClockMachine.

Másnap a brit Hurts a fő fellépő, de mások mellett 27-én játszik Ákos, a Margaret Island vagy a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató idei nyertese, az Apey & the Pea. Lobenwein Norbert főszervező kiemelte: június 28. már teltházas, ezen a napon a brit Iron Maiden mellett zenél például az amerikai Skillet, a Tankcsapda, a Wellhello és a Quimby is. 29-én három amerikai fellépő, a Limp Bizkit, Steve Aoki és a Hollywood Undead mellett a hazai kínálatból kiemelve a Punnany Massif lesz látható és hallható.

A zárónapon, június 30-án a Magyarországon először koncertező az amerikai Avenged Sevenfold, a brit Clean Bandit, Majka & Curtis, a Brains szerepel mások mellett a kínálatban, a VOLT-ot a Total Dance fesztivál zárja a kilencvenes évek dance előadóival (Mr. President, Kozsó és az Ámokfutók, Happy Gang).

A VOLT főtámogatója, a Telekomidén egy webes felületet tesz elérhetővé komfortzonankivul.hu címmel. Kutas István, a cég PR központvezetője hozzátette: a felület segít eligazodni a fesztiválozóknak a zenei kínálatban. Idén folytatódik a Sopron, Csillagok Városa projekt, amelynek keretében a Depeche Mode veheti át ef Zámbó István egyedi alkotását, a közterületi széket, amelyet később Sopron belvárosában helyeznek el.

Az idei fesztivál újdonságai közé tartozik, hogy négy népszerű hazai YouTuber élőben, napi tizenkét órában jelentkezik a rendezvényről és a városból a Hello Hungary Village vendégeként. Köztük lesz Szirmai Gergő Barni és Viszkok Fruzsi, utóbbi elmondta: a PlayIt házba zenészeket is várnak, a cél, hogy a fesztiválozóknak a fiatalok nyelvén mutassák be Sopront.

Fülöp Zoltán, a másik főszervező az idei fesztivál egyik újdonságaként említette a VOLT Mozit, a környezettudatosság jegyében bevezetik a cserélhető poharak rendszerét és lehet karszalaggal is fizetni. A Diákhitel Kávézó jógagyakorlatok, előadások és beszélgetések színhelye lesz, számos civil szervezet települ ki a VOLT-ra, lesznek gyerekprogramok, találkozni lehet a régió borászaival, zenél egy spanyol utcazenész csapat és a foci vébé nyolcaddöntőit is lehet nézni kivetítőn a Magenta1 Színpadon.

A VOLT mostantól minden évben egy fontos társadalmi ügyre hívja fel a figyelmet. Az idei választás az autizmussal élők életkörülményeinek javítására esett, 30 ezer fesztiválozó és fellépő egy színes VOLT-füzért kap, mindegyik száz forinttal támogatja az Út a Mosolyért Alapítványt a MOL közreműködésével. Gubcsó Balázs, a civil szervezet kuratóriumi tagja elmondta: a bevétel segítségével létre kívánják hozni az első Autista Krízis Házat és Oktatási Központot, ahol szakszerű és hatékony segítséget fognak tudni nyújtani a súlyos autizmussal élőknek.

Az MTVA sajtóirodájának közlése szerint a fesztivál öt napja alatt Sopronból jelentkezik az M2-Petőfi TV, a két műsorvezető Dallos Bogi és Csitári Gergő lesz.

Címkék: fesztivál, Sopron, VOLT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.