Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. December 13. 11:08, csütörtök | Helyi

Közeleg a Karácsony, az Adventi készülődés idején és az ünnepek alatt hosszabb rövidebb ideig maradunk távol otthonunktól. Ezt gyakran kihasználják a betörésre szakosodott elkövetők.

Erre hívja fel a rendőrség tájékoztatójában a figyelmet:

Azért, hogy mindenkinek kellemesen, és gondtalanul teljen a Karácsony és a Szilveszter, kérjük fokozottan ügyeljenek saját és környezetük ingatlanjaira!

A rendőrség tapasztalati szerint a családi házas övezetekben a betörések száma a téli és az ünnepi időszakban megemelkedhet. Tekintettel arra, hogy gyakrabban vagyunk hosszabb-rövidebb ideig távol az otthonainktól, valamint korábban sötétedik, ezeket a körülményeket használják ki a betörők a bűncselekmények elkövetéséhez.

A betörök jellemzően a bűncselekmény helyszínén előzetesen „terepszemlét” tartanak, vagyis megfigyelik a lakókörnyezetet, és kifigyelik a lakók szokásait.

Kérjük a lakosságot, hogyha hosszabb-rövidebb időre elutaznak, kérjék meg szomszédjaikat, családtagjaikat, hogy fokozottabban figyeljenek házukra, udvarukon lévő értékeikre!
Amennyiben lakókörnyezetében gyanúsan viselkedő, idegen személyt, autót észlel, lehetőség szerint jegyezze meg a jármű rendszámát, típusát, színét! Alaposan figyelje meg a személyt/ személyeket, hogy esetlegesen később pontos személyleírást tudjon adni róluk. Bátran hívja hatóságunk ingyenes, 107-es és 112-es segélyhívószámát, információival nagyban segítheti a hatóság munkáját.

Amennyiben megtörténik a baj, betörtek otthonában, azonnal értesítse a Rendőrséget, ne menjen be otthonába, ne nyúljon semmihez, mert ez nagyban megnehezíti a nyomok rögzítését.

Amennyiben betörést észlel lakókörnyezetében, azonnal értesítse a Rendőrséget! Lehetőség szerint figyelje meg alaposan az elkövetőt/vagy elkövetőket, hogy később pontos személyleírást tudjon adni róluk. Figyelje meg milyen irányba, és hogyan menekült a tettes, gyalogosan vagy autóval? Amennyiben valamilyen járművel, akkor próbálja megjegyezni annak forgalmi rendszámát, típusát, színét!

Amennyiben betörést észlel, ne legyen közömbös, mert legközelebb Ön is áldozattá válhat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.