Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 17. 05:09, kedd | Helyi

Belváros- autók nélkül

Belváros- autók nélkül

Ilyen kihalt csak vasárnap délben szokott lenni a belváros nappal. Mérsékelt forgalom, mintha eltűntek volna a járművek a városból, egyébként vártam, hogy bedugulnak majd a környező utcák, de nem így történt.

A Római felől még egy sáv egyelőre járható a Vasmű útra. Visszafele senki és semmi a megkülönböztett járművek, a buszok és a taxik kivételével. Az új körforgó épül, két és fél hét, s már át is haladhatunk rajta.

Íme a jelentés a frontról:

• Körforgalom: folytatódik az útépítés, földmunkák, szegélyezés, ágyazat készítése, útalapbeton (CKT) készítése, forgalomkorlátozás és útlezárások mellett


• Polgármesteri Hivatal „C” szárny: szerkezetépítés, villamos és gépészeti munkálatok, falazás, tovább folytatódnak a belső szakipari munkák (aljzatolás, szigetelés, szárazépítés, lakatos munkák, teherhordó acélszerkezeti munkálatok, tűzvédelmi bevonatolás, betonozási munkák), elkezdődött a földszinti rész átalakítása is


• Városháza tér és sétány: a közműkiváltási és közműépítési munkálatok folytatódnak, elkezdődtek a földmunkák, a villamos kábelfektetések, valamint a műtárgyépítés (szökőkút és környezete), továbbá a térburkolatok alá kerülő végleges ágyazati rétegek készítése, a térburkolások és az ehhez kapcsolódó előkészítési munkák megkezdődtek. Az Október 23. tér 2, 3, 4, 5 és 6 számú lépcsőház előtti járdát a sétány építése miatt felújítják, ezért ezek a lépcsőházak csak a Korányi utca felőli lejáraton lesznek megközelíthetőek. A munkálatok időtartama várhatóan 4 hét, az elkészült járdarészek szakaszosan átadásra fognak kerülni.


• Játszótéri kiszolgáló épület: az acélszerkezeti váz építése befejeződött, folytatódnak a szigetelési munkák, megkezdődtek a tűzvédelmi bevonatolási munkák, a homlokzat burkolási munkák is elkezdődtek (oldalfalak, tető)
• Parkolók: a parkolók elkészültek, kivéve a Kormányablak mögötti és a Múzeum melletti parkoló (folyamatban van)

Felhívjá a Lakosság figyelmét, hogy június 16-tól (hétfő) a körforgalom útépítési munkái miatt a Dózsa György útról nem lehet majd elkanyarodni sem a Római körút, sem a Vasmű út irányába. Az Aranyvölgyi út és az új Vasmű út felől a városközpont sem lesz megközelíthető, ezért javasoljuk, hogy a belvárosi úti céljaik eléréséhez a Szórád Márton utat vegyék igénybe. Továbbá az Aranyvölgyi úton lévő jelzőlámpás gyalogátkelőhely megszűnik, ideiglenes átkelő a Köztársaság úti csomópontnál kerül kialakításra. Kérjük a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a kihelyezett útjelző táblákra!
A lezárások ideje alatt a közszolgálatot teljesítő járművek (buszok, mentő-, tűzoltó-, rendőrautók, taxik) csomóponton történő áthaladása biztosított lesz, erre külön sávot jelöltek ki, sárgán festett BUSZ felirattal..
A körforgalom várhatóan 3 hét múlva kerül átadásra.

A Városháza tér előtt jelenleg használt parkolók megszűntek, illetve a múzeum környéki terület egyaránt a kivitelezési munkák miatt lezárásra került. Ideiglenes parkolók kialakítására az Október 23. tér 9. számú lépcsőház mögötti volt tanpályán került sor.

További információért figyeljék folyamatosan frissülő honlapunkat: www.dvnzrt.hu, kérdéseiket pedig az info@dvnzrt.hu email címre várjuk."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.