Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 30. 07:32, kedd | Helyi sport

A kontinentális kupa a nyakunkon van...

A kontinentális kupa a nyakunkon van...

A Dab.Docler kanadai vezetőedzője,, Donald MacLeannel szerint a liga színvonala kiváló, a csapatok erősek, az Acélbikák pedig jó, ugyanakkor elég hosszú úton haladnak!

- Abszolút pozitív élményekkel gazdagodtam ezalatt a pár hét alatt- mondja a sztáredző - . Úgy érzem, egy nagyon kiegyensúlyozott liga állt össze az idei szezonra, mindenki ellen száz százalékkal koncentrálva kell pályára lépni, mert a legkisebb megingásokat is kihasználják az ellenfelek. Minden csapattal még nem találkoztunk, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak nagyon hajtós, keményen dolgozó alakulatok, míg mások inkább a tapasztalatra, a fineszes játékosokra építenek - mindenki ellen másképp kell tehát készülnünk. Rengeteget elemezzük az ellenfeleket, minden egyes mérkőzés felvételét percről percre végignézzük, s kiemeljük a fontosabb részeket, amelyekből aztán tanulhatunk, s amelyek segítségével felkészülhetünk egy-egy csapatból komolyabban is. Visszatérve a ligára: a jégkorong színvonala összességében pozitív csalódásként ért, persze a KHL után kellett egy kis átállás, de azt kell mondjam, meglepően magas színvonalon űzik a hokit a MOL Ligában, s sokkal professzionálisabb a hozzáállás, mint azt korábban gondoltam volna!


- Ha egy kicsit mélyebben elmerülünk: mi a véleménye a mi csapatunkról?

Donald MacLean: - Ahogy már korábban is mondtam, úgy érzem, jó munkát végeztek a srácok az elmúlt hét hét alatt az edzőtáborban. Azt gondolom, a kirakós minden darabja a kezünkben van, már csak az utolsó simítások hiányoznak - mindegyik kis darabnak meg kell találnunk a megfelelő helyet, hogy összeálljon a nagy kép.

- Mi a Dab.Docler erőssége, s mi az, amin még dolgoznunk kell?

Donald MacLean: - Úgy gondolom, hogy az erősségeink listáján az első helyen a sebesség áll. Emellett fontos, hogy szisztematikus a játékunk, komoly taktikai és stratégia utasítások mellett folyik a játék - nagyon fontos, hogy strukturálisan milyen szintet képvisel egy csapat, véleményem szerint ez a sikerek elsődleges nyitja! A kapusaink hihetetlenül jó munkát végeznek, nagyon elégedett vagyok velük! Amin mindenképpen javítanunk kell, az az, hogy a játékosok hatvan percen keresztül teljes gázon hajtsanak, mintha az adott mérkőzés lenne nekik az utolsó egész életükben. Ha ezt sikerül elérni, akkor egy nagyon komoly lépcsőfokkal közelebb kerülünk a céljainkhoz!

- Hogy tetszett az első erdélyi túra?

Donald MacLean: - Még sosem jártam korábban Romániában, így egy élménnyel biztosan gazdagodtam. Nem mondom, hogy életem leggyorsabb buszútja volt, de a KHL-ben már hozzászoktam a hosszú utakhoz, így nem volt semmi gondom. Szerettünk volna legalább öt ponttal hazatérni, de úgy érzem, így sem kell szomorkodnunk! A Kontinentális Kupa már a nyakunkon van, így három hét múlva újra mehetünk - még komolyabb célokkal és kihívásokkal! Már alig várom!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: