Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. November 03. 23:52, hétfő | Helyi
Forrás: mezohir.info

A balesetben elhunyt családot gyászolja Mezőfalva

A balesetben elhunyt családot gyászolja Mezőfalva

Nagyszerü emberek, barátok voltak. Egy felelötlen ámokfutó elvette az
egész család életét s köztük egy megnem született kisfiúét. Így emlékeznek a gyertyagyújtás oldalon a barátok a mezőfalvi Botos családra.

A mezőfalvi hírportál, a mezohir.info részletesen beszámol a gyászoló faluról:

„Nagyon szeretünk! Hiányozni fogsz!” - áll azokon a papírlapokon, melyet az elhunyt család házánál gyújtott mécsesek társaságában találtunk hétfő délután Mezőfalván. Gyerekek írták a kis leveleket őszinte szívből, megannyi könnyek között. Sokan fejezték ki részvétüket a régi barát, diáktárs és ismerős család iránt. A falu lakosai még mindig a szombati nap hatása alatt vannak. Bár merre is járunk, legyen az intézmény, bolt, a buszon utazók között, vagy egyszerűen csak utcán, széttárt kezekkel, tanácstalan és megdöbbent arckifejezésekkel találkozunk. Fekete zászló leng a helyi iskola homlokzatán. Ide járt a balesetben érintett két gyerek. Tanárok, diákok szívébe most nagy bánat költözött. Elhunyt diákjukat, diáktársukat gyászolják, és reménykednek, hogy a kisebbik, a harmadikos testvér minél előbb felgyógyul. Az aulában emlékhelyet alakítottak ki, ahol most is égnek a mécsesek. Még vasárnap egy internetes közösségi oldalon indult a tanulók kezdeményezése: Reggel hétkor várják az emlékezőket az iskolánál! Szintén fények gyúltak a tragédia helyszínén is. Ahol még szombat este életért küzdöttek a mentősök, most csend honol, nagyon mély csend, melyet csak az arra járó autók zaja ver fel.

Szolgálati ruhában bandukol hazafelé egy fiatal férfi. Lehorgasztott fejjel, csendesen teszi az egyik lábát a másik elé. Kérdezzük mit tud az esetről? Felemeli tekintetét, szomorúan annyit mond: Ott voltam a buszon… Aztán mégiscsak megerednek a szavak. Ifjabb Csicskovics István így emlékezik a történtekre:

- Hazafelé tartottam a városból. Úgy két tucatnyi utas lehetett fenn. Nagyvenyimet elhagyva óvatos tempóban haladtunk. Nagy volt a köd, szinte alig lehetett látni. Hirtelen fékezés billentett ki az ülésből, aztán egy csattanás! Mikor már álltunk, előre mentem, hogy megnézzem mi van a vezetővel. Szerencsére jól volt. Kértem nyissa ki az ajtót, de nem működött. A középsőn és a hátsón tudtuk elhagyni a járművet. Megnéztem mi történt. Rögtön láttam, nagy baj van, olyan helyzetben voltak a kocsi utasai. Halottunk egy gyereksírás hangot is, de nem tudtuk az út melyik feléről hallatszik? Rögtön felmértem, itt sokat tenni ne lehet. Mivel a mezőfalvi polgárőrség tagja vagyok, hátramentem a busz mögé. Próbáltam megelőzni a további baleseteket. A mentősök és a tűzoltók nagyon hamar megérkeztek. Mindenkit a buszra tereltek és megvizsgáltak. Hát ennyi a történet. Szörnyű tragédia mindenkinek – összegezte a eseményeket ifjabb Csicskovics István.

A rossz hírek mellett mondunk egy jó hírt is! Márok Csaba Mezőfalva polgármestere telefonon érte el a sérült kislány vér szerinti apukáját. Az információ szerint túl van az életveszélyes állapoton. Megműtötték és a körülményekhez képest jól van. Szintén a polgármester úrtól tudjuk, hogy kedden tárgyalja az iskolafejlesztési alapítvány a november 15-re tervezett alapítványi bál megrendezésének elhalasztását. Bár a döntés kedden születik meg, de nagy valószínűséggel januárra halasztják majd az eseményt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.