Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. November 14. 20:14, péntek | Helyi

A Legótól a tésztáig

A Legótól a tésztáig

Kilenc konferencia, karrier nap, innovációs készségek versenye, könyvbemutató, Kutatók Éjszakája várta ezen a héten a Dunaújvárosi Főiskolán mindazokat, akik érdeklődnek a tudományok izgalmas világa iránt.

Látványos hanghullámos kísérlettel és rendhagyó fizika órával vette kezdetét 2014. november 10-én az egyhetes rendezvénysorozat.

Az egyhetes programsorozat kiemelt eseménye a Kutatók Éjszakája rendezvény volt, ahol – többek között – mágneses levitációval, LEGO robotokkal, tésztahíd építő versennyel, interaktív sminkszobával kápráztatta el a Műszaki, az Informatikai és a Társadalomtudományi Intézet a kíváncsi látogatókat. Idén az eddigi legjobb terhelési adatokkal sikerült elvinni a legterhelhetőbb híd díját: a nyertes Bóvli 2.0 elnevezésű híd 131,9 kilogrammnyi terhelés után tört darabokra!

Mindemellett különleges könyvbemutatót tartottak Dr. Balázs László „Érzelmi intelligencia a szervezetben és a képzésben” című kötetéről, valamint elgondolkodtató vetélkedő is színesítette a programot Innovációs Készségek Versenye címmel.

Dr. András István rektor kiemelte: „A sikeres pályázati tevékenységnek köszönhetően a Dunaújvárosi Főiskolának ezen a héten lehetősége nyílt arra, hogy más felsőoktatásból érkező szakemberekkel is megismertesse sikeres stratégiai projektjeit.Külön öröm, hogy Litvániából, Oroszországból, Csehországból, Azerbajdzsánból, Török-országból, Hollandiából, Németországból és Romániából is köszönthettünk vendégeket.

Petrik Anett projektmenedzser kiemelte: a nemsokára véget érő pályázat támogatásával olyan eseményeket tudtunk megvalósítani,amely a tudományt közelebb vitte a középiskolásokhoz, a szülőkhöz, a régiós lakosságához és az idősebb korosztályhoz. A legfiatalabb célcsoportot a különféle interaktív versenyekkel, mint például a Lego robotépítő verseny vagy az Innovációs készségek versenye, valamint a Science Café és a tudományos ismeretterjesztő előadások, a 18 évesnél idősebb célcsoportot pedig a Tudományos Hét konferenciái és a Nyugdíjas Egyetem és segítségével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.