Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. November 17. 22:00, hétfő | Helyi

Birkózóink sikerei

Birkózóink sikerei

Birkózóink több versenyen is szépen szerepeltek.

Orosházán rendezték meg a Diák II. korcsoport (2003-2004-es születésűek) Országos Birkózó Diákolimpiai döntőjét. Összesen 220 induló mérlegelt, a Dunaferr SE-ből hatan léptek szőnyegre.

Sallai Sándor 59 kg-ban az elődöntőig jutott, ahol vereséget szenvedett. A vigaszágon végül a III. helyet szerezte meg. Mezei Kristóf 32 kg, Kovács Máté 35 kg, Bartek Dávid 42 kg, Farkas Balázs 50 kg, Grosch Iván 58 kg nem jutottak a legjobb 6 közé.

Első képen: A dobogó 3. fokán Sallai Sándor

A lányok is megmérkőztek

2014. november 15-én Orosházán a Felföldi Sándor Emlékversenyen, mely a Leány Diák és Serdülő Országos Bajnokság volt egyben, összesen 154 birkózó lány állt rajthoz.

A Dunaferr SE színeit 8 versenyző képviselte. Péntek Vanessza szerepelt a legjobban, az 56 kg-os súlycsoportban döntőbe jutott. Ott nagy küzdelemben pontozásos vereséget szenvedett, így ezüstérmet szerzett. Jánosházi Mónika is dobogóra állhatott, a 43 kg-os súlycsoportban lett 3. Sajnálatos, hogy 6 versenyzőnk, Szöllősi Petra 65 kg, Szöllősi Anna 56 kg, Bíró Alexandra 65 kg, Szenczi Alexa 37 kg, Hudák Réka 49 kg és Nyegota Nikolett 60 kg is bronzéremért birkózhatott, de a győzelmet mindegyik alkalommal az ellenfél szerezte meg, így versenyzőink az 5. helyen végeztek.

A második képen balról-jobbra: Szenczi Alexandra, Szabó Róbert edző, Péntek Vanessza

2014. november 16-án Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezte meg a Dunaferr SE a 2014. évi felnőtt NB II-es birkózó csapatbajnokság „A” csoportjának fordulóját. Összesen 23 csapat nevezett a bajnokságba, a Dunaferr SE a Törökszentmiklóssal, a Bajai Birkózó Klubbal és a Kertvárosi Sportegyesülettel került egy csoportba. Vasárnap az oda-visszavágót is lebonyolították.

Előzetesen csapatunkat a csoport 2. helyére vártuk, titkon reménykedtünk abban, hogy esetleg továbbjuthatunk a 6-os döntőbe (öt négyes csoport, és egy hármas csoport került kialakításra, a csoportgyőztesek kerülhettek be a legjobb 6 közé). Az első fordulóban az 59 kg-ban kötöttfogást birkóztak, a 66 kg szabadfogás, 71 kg kf., 75 kg szf., 80 kg kf., 85 kg szf., 98 kg kf., 130 kg szf. A visszavágón ennek a fordítottja. A Dunaferr SE az első mérkőzésén a törökszentmiklósiakat 22:10-re legyőzte, majd következett a Kertvárosi SE, mely nagyon szoros mérkőzést hozott, a végeredmény 17:16 lett a Dunaferr SE javára. Az első forduló utolsó összecsapásán a Bajai BC-t 18:15-re győztük le.

30 perc szünet után kezdődhettek a visszavágó mérkőzések. A Törökszentmiklós csapatán 24:8-ra vertük meg. A Kertvárosi SE-vel pontosan megismétlődött az első forduló eredménye 17:16 arányú győzelmet könyvelhettünk el. Az utolsó visszavágó mérkőzésen a Baja csapata ellen 22:10-re nyertünk. Külön öröm számunkra, hogy csapatunk tagjai 90%-ban saját nevelésű birkózókból áll. Nagyszerű, fordulatos mérkőzéseket láthattunk. Zellei Áron 66 kg-ban és Zellei Péter 71 kg-ban mind a 6 mérkőzésüket magabiztosan technikai tussal vagy kétvállal nyerték. Mohácsi László 59 kg-ban ötször lépett szőnyegre, 5 győzelmet szerzett. Szabó Róbert 5 mérkőzésből 4-et megnyert. Fontos mérkőzést nyert Szentpáli Zsombor 85 kg-ban a Kertváros elleni visszavágón. Győrből kölcsönjátékosként szereplő Csonka Csaba 3 mérkőzésből kétszer hagyta el győztesen a szőnyeget. A csapat minden egyes tagja a lehető legtöbbet kihozta magából, igazi csapatként küzdöttek. Miután mind a 6 mérkőzést megnyertük, bekerültünk a 6-os döntőbe, melyre 2014. november 22-én Csepelen kerül sor. Két hármas csoport került kialakításra, a Dunaferr SE a Pénzügyőr és a Csepel II. csapatával méri össze erejét.

Célunk a tisztes helytállás, hiszen már a döntőbe jutás is óriási eredménynek számított.

Harmadik képen balról-jobbra hátsó sor: Tombor István, Papp Gyula, Fehér Gergely, Asztalos András, Szegedi Dávid, Fehér Krisztián, Király Ferenc

középső sor balról-jobbra: Gurisatti Anikó, Mátyás Gábor, Zellei Áron, Zellei Péter, Breier Dániel, Szenptáli Zsombor, Nagy Norbert

első sor balról-jobbra: Mohácsi László, Csonka Csaba, Szabó Róbert, Szabó Miklós, Zellei Donát.

A képen nem szerepel Kemény Norbert.

Üdvözlettel:

Mátyás Gábor

Dunaferr SE

ügyvezető elnök

Címkék: birkózás, Dunaferr SE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.