Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Február 25. 00:47, szerda | Helyi
Forrás: Molnár Emese , do

Megfelelt a katasztrófavédelmünk

Megfelelt a katasztrófavédelmünk

Megfelelő minősítést kapott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dunaújvárosi kirendeltsége.

Az erről szóló oklevelet Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a megyei igazgató adta át Végh Ferenc tűzoltó alezredesnek, a helyi kirendeltség vezetőjének.

Az állománygyűlésen Végh Ferenc beszámolt a katasztrófavédelem 2014. évi munkájáról, az iparbiztonság, a polgári védelem, és a tűzvédelem szakterületeiken. Mint mondta, alapfeladataikat, célkitűzéseiket végrehajtották. A személyállományuk stabil, 2014-ben hét közfoglalkoztatott segítette munkájukat, létszámuk teljes. Munkájuk során hangsúlyt fektettek a megelőzési feladatokra, a polgárok tájékoztatására. Jelentősen csökkent a szénmonoxid-mérgezéses esetek száma, a nyolcból három volt valós mérgezés.

A tűzvédelmi területen csökkent a büntetések száma, a veszélyes áruszállításban nőtt. Magosi Lajos arról is beszélt, hogy átadhatták Székesfehérváron a Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központot, amely három megyei dolgozóinak vizsgálatait látja el.
Megalakultak az önkéntes mentőszervezetek, már minden járásban van minősített csapat, de a cél az, hogy az I-es és II-es katasztrófavédelmi osztályba sorolt települések mindegyikén legyenek. Újdonságként, a feladatuk közé tartozik majd a vízvédelmi-vízügyi hatósági ellenőrzések, ebből mintegy hatszáz vizsgálatot terveznek idén.

Az állománygyűlésen elmondták, szoros kapcsolatban vannak a létesítményi tűzoltóságokkal is, a vasmű és a papírgyári tűzoltóságokkal (mindegyikük már a Véd-Sz Kft-hez tartozik), közös gyakorlatokon vesznek részt. Ők is megfelelő minősítést kaptak a tavalyi évre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.