Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Március 05. 23:42, csütörtök | Helyi

Marad a kórház, költözik a Bánki

Marad a kórház, költözik a Bánki

Cserna Gábor, a Fidesz Dunaújvárosi Szervezetének elnöke sajtótájékoztatón számolt be a városunkat érintő legfontosabb kormányzati döntésekről.

Mintegy "napirenden kívül" kitért Szabó Zsolt, PM-es képviselő performanceről, elmondta, hogy megtakarította volna magának a sportpályán a fagyoskodást a képviselő, ha tanulmányozza az SZMSZT.

"Polgármesterként még a saját hatáskörben lehetőséget adó döntést sem hozom meg anélkül, ha nem látom az előterjesztésen az illetékes hivatali vezető szignóját. " - válaszolta arra a felvetésre, amelyben Szabó képviselő azt tette szóvá, hogy közgyűlési döntés nélkül hoz határozatot.

Cserna Gábor bejelentette, hogy lobbi tevékenységük nyománsikerült elérni, hogy a dunaújvárosi kórház önálló maradjon. Sőt, a kormány valamennyi kórház adósságát átvállalja.

Ugyancsak a jó hírek sorába tartozik, hogy megegyeztek a Dunaújvárosi Főiskolával arról, hogy a Bánki Középiskola a használaton kívüli "A" épületbe költözzön már szeptemberől. A korszerű épület nyújt méltó helyet az eddig rossz körülmények között lévő intézménynek.

Nagyon jó döntésnek tartja, hogy a szakképzés közvetlenül a NGM-hez tartozik, a KLIK helyett, így rugalmasabbá válik a reagálása a gazdaság igényeire.Ez a döntés városunkban a Lorántffyt, a Bánkit, a Rudast, a Rostit, a Hild és Dunaferr Középiskolát érinti.

Fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy a szociális juttatásokra fordított források bővültek, csak az elnevezésük, s a döntési helyük változott, egy része a járás más része a város hatáskörébe került.

Megemlítette, hogy mindenképpen megteremtik a lehetőségét annak, hogy a nyugdíjasok megkapják az egyszeri támogatásukat a várostól.

A nyugdíjasok mellett az óvodás szülők is támogatásban részesülnek, a kisgyermekeknek, akiknek három éves kortól kötelező az óvodába járás ingyenes lesz az étkezés.

Felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan itt lesz március 15., hazánk egyik legnagyobb ünnepe. Szeretné, ha minél többen részt vennének a 48-as emlékműnél 10 órától kezdődő megemlékezésen, ahol a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza műsora mellett ünnepi beszédet Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója mond majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.