Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 14. 00:45, kedd | Helyi

Megtisztították a Duna-partot

Megtisztították a Duna-partot

Több mint háromszáz zsák és két konténer hulladékot gyűjtöttek össze a Duna menti patakmedrekből április 11-én, Dunaújvárosban.

Orosz Csaba tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok kezdeményezésére száznál is több önkéntes, köztük a közösségi szolgálatteljesítés részeként középiskolás diákok vettek részt a környezetvédelmi akcióban.

Nagy mennyiségű szemét uralta a dunaújvárosi Alsófoki- és Lebuki-patak medrét. Mindkét vízfolyás a szabad strandnál és a horgásztanyánál a Dunába csatlakozik, amelyek a legkedveltebb kirándulóhelyek a városban. Az akcióban körülbelül százhúsz önkéntes reggeltől kora délutánig szedte össze az illegálisan lerakott hulladékot, egyebek között gumiabroncsokat, festékes dobozokat, számítógép alkatrészeket, régi televíziót, hűtőszekrényt és neonokat.

Az elszáradt, veszélyes fákat, valamint a patakmederből az építési törmeléket a baracsi, a daruszentmiklósi és a mezőfalvi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai gyűjtötték össze.

A közösségi szolgálatteljesítés keretében a Széchenyi István, a Bánki Donát, a Rudas és a Dunaferr középiskolából ötven diák vett részt az akcióban, emellett a pálhalmai büntetés-végrehajtási intézet munkatársai és húsz fogvatartott, valamint horgászok és a katasztrófavédelem dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnoksága is részt vállalt a környezetvédelmi megmozdulásban. A konténereket, műanyag zsákokat és a kesztyűket a patakok kezelőjeként a Dunaújvárosi Vízitársulat, valamint a város önkormányzata biztosította. A munka végén a Dunaferr Horgászegyesület ebéddel várta a résztvevőket. Az akció végén háromszáznegyven zsák és két konténer szemét gyűlt össze, amelyet a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat szállított el.

Fotó: dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.