Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 07. 08:13, szerda | Helyi

A hónap diákjai szeptember

A hónap diákjai szeptember

A dunaújvárosi általános és középiskolások még nyáron sem tétlenkedtek, számos siker született a pihenő idő alatt és a tanév elején.Szavazni rájuk az infodunaújváros faceprofilján lehet október 15-ig

Arany iskola: Czibrán Milán, a karete-bajnok
Czibrán Milán, iskolánk negyedikes tanulója, pozitív példát mutat társainak kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeivel. Legutóbb a szeptember 19-én, Táplánszentkereszten megrendezett VIII. ATARASHII kupán ért el kimagasló eredményt. A II. korcsoport haladó fiú ippon shobu kumite versenyszámban 1. helyezett, a kihon ippon kumite versenyszámban 2. helyezett lett. Milán negyedik éve karatézik. A sportban elért eredménye mellett iskolai teljesítménye is említést érdemel. Kedvenc tantárgya a matematika, de mindenből jelesre teljesít. Személyiségének pozitív tulajdonságaival, igazságszerető megnyilvánulásaival számos barátot szerzett magának.

Bánki középiskola: Siker a Muzsika Hídján
2015.július 25-én került rendezték meg az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztivált a Pesti Vigadóban, a Kínai Kodály Társaság, a Magyar Zenetanárok Társasága és a Kínai Kórusművészeti Világszövetség rendezésében. A rangos eseményen egyetlen középiskolai kórusként a Bánki Kórus képviselte hazánkat és Dunaújvárost, s a rendezvényen kiemelt bronz minősítést szerzett.

Dózsa iskola: Gubits Zsófia, a jégkorongos
Zsófi a Dózsa György Általános Iskola 5. osztályos tanulója, aki magatartásával, szorgalmával, közösségi munkájával is példát mutat társainak. Tehetségét tankerületi versmondó és meseíró vetélkedőkön és rajzpályázaton is dobogós helyezéseket szerzett. Zsófi nemcsak a művészetek terén sikeres, hanem sportban is. 3 éves jégkorongozói pályafutása során fiúkkal edz és versenyez, s csapatával szinte minden versenyt megnyert. Legfényesebb díja az EMHL (Európai Mini Hoki Liga) 1. helyezettjének járó kupa. Bár még csak 11 éves, tehetségének köszönhetően szeptembertől az U15-ös válogatott lánycsapat tagja és a magyar válogatott színeiben versenyezhet..

Lorántffy középiskola: Balogh Kristóf, az íjász
A törökországi Amasyában rendezték meg a Nemzetközi Hagyományos Íjászat Versenyét, melyen dunaújvárosi siker született. Amagyar csapatban kapott helyet a Lórántffy iskola 11. osztályos diákja, Balogh Kristóf – aki egyébként 2013-ban Olaszországban Európa-bajnoki címet nyert. Az egyik versenyszámban Kristóf lett az első, édesapja a második. A"legjobbak tornájának" nevezett összecsapáson pedig Kristóf édesapja az első, Kristóf a harmadik helyet szerezte meg.

Pentele középiskola: Szabó Árpád, a hagyományőrző

Árpád Kiskunhalasról érkezett férfi szabó szakmát tanulni. Barátságos, kiegyensúlyozott , céltudatos fiatalember. Jól beilleszkedett, tanulótársi keresik társaságát, igazi közösségi ember. A hagyományőrzés híve, magas színvonalon űzi a néptáncot és a fafaragást. Édesanyja nyomdokaiba szeretne lépni, aki népi viselet készítő.

Széchenyi gimnázium: Mártziusi Tizenötödike sikere
,,A hazáért éltek, haltak” Kárpát-medencei Történelmi Tanulmányi Verseny döntőjébe jutott a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium három 10. A osztályos tanulói: Csepeli Sára, Imre Noémi és Simon Zalán. A budapesti döntőben a csapatok Vasvári Pál életrajzából, az ahhoz kapcsolódó magyar reformkorból, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcból, és az első világháború történetéből felkészülve adtak számot tudásukról. A középiskolás kategóriát a három tanuló által alkotott Martzius Tizenötödike nevű csapat nyerte meg. Jutalmuk egy többnapos kirándulás volt a gyönyörű erdélyi Kalotaszegre, ahol ráadásul még a Vasváriról szerzett ismereteiket is tovább bővíthették. F elkészítő tanár: Süveges Zoltán

Vasvári iskola: Weiter Dávid, a kiváló úszó
Weiter Dávid úszó, a Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola 8. a osztályos tanulója. Dávid évek óta kiváló úszó eredményekkel büszkélkedhet, többszörös Országos Diákolimpiai Bajnok. Az Országos Gyermekbajnokságon 1500 m-es fiú gyorsúszásban I. helyezést ért el. 1 éve a korosztályos úszóválogatott tagja. Tanulmányai és sporteredményei alapján esélyes a Megyei jó tanuló – jó sportoló díj elnyerésére. Teljesítménye alapján példakép iskolánk tanulói számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.