Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. November 09. 01:46, hétfő | Helyi

Lehet szavazni a hónap diákjaira

Lehet szavazni a hónap diákjaira

Az előző hónapot a Dózsa és a Vasvári kiválóságai nagy fölénnyel nyerték, most is lehetőség van arra, hogy az Info Dunaújvárosban bemutatott diákokra a lap közösségi profilján szavazzanak.

Arany iskola: Sikeres mesemondók
A Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola négyfős csapata: Bárdi Boróka, Czeiner Fanni, Czimmermann Bálint és Nyári Dorottya 3. helyezést ért el a népmese napja alkalmából megrendezett Mesevetélkedőn a Munkásművelődési Központban. Mindannyian a 4. a osztály tanulói, és jó barátok. Kiváló tanulmányi eredménnyel büszkélkedhetnek, méltó példaképeik társaiknak. Nagyon szeretnek olvasni - kedvenceik a mesék -, így nem csoda, hogy ilyen szép eredményt értek el.
Bánki: A haditorna győztesei
Az idei Honvédelmi Kötelék haditornán 9 középiskola 13 csapata vett részt. Első helyen végzett a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakközépiskolája „Bontógolyók” nevű csapata, és ezzel ők képviselhetik Fejér megyét az országos döntőn. A csapat tagjai: Ármos Tamás, Bóna Máté, Györki Gergő, Muncan Arlen.

Dózsa iskola: eTwinning bajnokok
A Dózsa iskola tanulói közül a legszebb eredményt egy öttagú csoport érte el. A 7.a osztály angol tagozatos tanulóit képviselte Boldis Csenge, Kovács Dóra, Magyar Zsófia, Simon Kornélia és Zsákovics Dóra az eTwinning projektek országos döntőjében október 15-16-án.
A csapat a tagozatos csoport tavalyi tanévben birminghami diákokkal folytatott közös munkáját, illetve az ehhez kapcsolódó projektet és a munka során készült felvételeket mutatta be és produkciójukat a szakértő zsűri a legjobbnak ítélte. A lányok nagyon büszkék az országos első helyezésre.
Gárdonyi iskola: Oláh Noémi, a lábtoll bajnok
Noémi kitűnő tanulmányi eredményével és példamutató magatartásával az iskola egyik büszkesége. A táncművészeti tagozat tanulója, ahol csapattársaival együtt kiváló eredményeket értek el számos rangos táncversenyen. Noémi egy új sportágnak is jeles képviselője. Iskolánkban két éve működik Lábtoll csapat. Ez a különleges és új sportág rangos elismerést is hozott iskolánknak. A 2015. szeptemberében, Újszászon megrendezett Országos Újonc, Gyermek és Serdülő Lábtoll-labda Versenyen első helyezést ért el csapattársaival.

Móra iskola:Tercsi Barbara, a helyesen író
A Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI 6. osztályos tanulója. Tanulmányi munkájában mindig a legjobbra törekszik, ami meg is látszik az eredményein. Tanulmányi versenyeken indul, melyek közül a helyesíró verseny 5-6. évfolyamában az idei tanévben első helyezést ért el. Ezen felül iskolán közösségi életének is oszlopos tagja, rendezvényeken aktívan részt vesz, valamint megbízható tagja Diákönkormányzatunknak is.
Petőfi iskola: Princz Nikolett, a maximalista
Nagyon jó tanuló, szorgalmas nagylány a Petőfi iskola nyolcadikosa. Aktívan részt vesz az iskolánk közösségi életében. pl. plakátkészítés, sportnapok szervezése. Az osztállyal részt vett egy pályázaton is, amelyben az egyik legfőbb szerepet töltötte be. Kiemelkedő a tudása matematikában és magyarban, de minden tantárgyból a maximumra törekszik. Gimnáziumban szeretne továbbtanulni.
Szilágyi iskola:Kővári Zoltán és Raff Roland,akik gyorsak és ügyesek
Október 15-én a Szilágy iskola tanulói a városi integrált sor- és váltóversenyen vettek részt, amelyet a Móra Ferenc Általános Iskola rendezett meg. Több feladatból állt a verseny, s bizony gyorsnak, ügyesnek, jártasnak kellett lenni labdavezetésben, akadályok kerülésében karikán való átbújásban. Az iskola csapata, amelynek tagjai Kővári Zoltán. 3.e és Raff Roland 3.f osztályos tanulók voltak, az első helyezést érték el.

Vasvári iskola: Jakab Noémi, a tornászbajnok
Jakab Noémi, a Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola 8. a osztályos tornász tanulója. Évek óta a korosztályos női torna válogatott és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) résztvevő keret tagja. Októberben az Ifjúsági Egyéni Országos Bajnokságon, talajon első, összetettben, gerendán, korláton második helyezést ért el. Kiemelkedő sport teljesítményei mellett tanulmányi munkája is példaértékű. Esélyes a Megyei Jó tanuló – jó sportolói díjra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.