Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. December 09. 22:03, szerda | Helyi

Erőtlen demonstráció

Erőtlen demonstráció

A közvilágítás javítását tűzte zászlajára a DK és a PM a közös szervezésükben tartott demonstráción, amelyet kedd estére hirdettek a Városháza térre.

A közvilágítás fejlesztése vitathatatlanul ránc-felvarrásra szorul. Ezt a problémát mindegyik párt a maga helyzete szerint próbálja a saját malmára hajtani. A Jobbik iratokkal bombázza a hivatalt és a testületet. Pintér Tamás újabb és újabb dokumentumokkal árnyalja a történetet. Óvatosan inkább magára vállalja a balhécsinálást, nem bonyolódik bele kétes kimenetelű tömegjelenetbe.

Ugyanis utcára vinni és hívni az embereket csak olyan pártoknak sikerülhet eredményesen, akik megbízhatóan jól szervezett tagsággal rendelkeznek. Hajdanában az MSZP,most pedig a Fidesz képes ezt eredményesen megtenni.

A tüntetés ugyanis mindig egyfajta erődemonstráció.

A szervezők szándékainak támogatottságát hivatott igazolni. Ha sok az ember, akkor nyomatékot ad a követeléseknek, ha csekély, akkor irónikussá és komolytalanná válik a legnemesebb cél is.

A DK és a PM is kedvelné a nagyszabású rendezvényeket, de eddig egyetlen egyszer sem sikerült számottevő résztvevőt az utcára vonultatniuk.

Nemzetünk történelmét végiggondolva meg kell jegyeznem, hogy mi genetikusan alkalmatlanok vagyunk a nagy hidegben és kánikulában történő felháborodásra. Senki nem hallott még a nagy téli magyar forradalomról vagy a nagy augusztusi lázadásról. Nyáron nyaralunk, télen meg nem akarunk fagyoskodni. Ennyi. Ősszel és tavasszal bármire hajlandóak vagyunk, de szélsőséges időjárási viszonylatok között csak otthon bosszankodunk. Ennyi.

Visszatérve a néhány fejlámpás rendezvényre. Szerintem olyan hetvenen tuti voltak. Ami, alig több mint két középiskolai osztály létszáma, esetleg a Rómain egy lépcsőház lakóinak a száma, hogy némi arányt mutassunk. Tehát az erődemonstráció helyett , családias légkörben történt a felháborodás.

Mezei Zsolt, Besztercei Zsolt mellett Szabó Zsolt is elmondta, hogy miért gyűltek össze. Kérték haladéktalanul a kivizsgálást, a felelősök megkeresését, s persze fényeket. Ezt írásba is adták, amelyet átadnak majd a polgármesternek.

Szerencsére a szervezők nem bonyolították túl a beszédeket. Néhány sértés a polgármesterre,a Fidesz frakcióra, a tömegben néhány megjegyzés az MSZP-re és a távolmaradásukra, pedig idő közben Pintér Attila is megérkezett, majd lezárták a demonstrációt.

Ez is megvolt. Közben az adventi vásár rendezvényének színpadácsolása zajlott. Hamarosan kezdődik ugyanis a városi ünnepvárás, mert a karácsony már itt van a nyakunkon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.