Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2016. Augusztus 20. 07:12, szombat | Helyi

Átadták az Építők útját! - kommentekkel

Átadták az Építők útját! - kommentekkel

Pénteken délután Iván László önkormányzati képviselő, valamint Nagy Zsolt, a DVG Zrt. vállalkozási-, műszaki- és ingatlankezelési ágazatvezető ünnepélyesen is átadta az Építők úti útfelújítást.

A május közepétől tartott beruházás részben 30 milliós önkormányzati támogatásból és 15 millió forintnyi pályázati forrásból valósult meg. Nem csupán az útburkolatot újították fel, hanem az úttest alatti összes közművet is kicserélték, így Nagy Zsolt szerint legalább 15 évig nem kell az útburkolat alatti építményhez nyúlni.

Iván László képviselő megköszönte a városlakók türelmét, reméli, hogy a megszépült útszakasz kárpótlást nyújt a kényelmetlenségért. Kiemelte, hogy a város képviselőtestülete megértette az útszakasz és a környezetének a fontosságát, így az önkormányzat a kezdeti 15 milliónak a kétszeresét fordította arra, hogy megfelelő minőségű legyen az úttest környezete is a buszpályaudvarnál, valamint az uszodánál levő parkolók is felújításra kerültek.

Tervei szerint az Építők útjának buszmegállóval szembeni másik oldalát is korszerűsíteni szeretné, a járda és a padok felújítása is szerepel jövő évi elképzelésében.

A beruházás a tervezettnél 10 nappal korábban fejeződött be. A buszközlekedés augusztus 22-én áll vissza a megszokott rendjébe.

Részlet városlakóink kommentjeiből:

Titanilla Varga Nagyon szép lett 😁😁


Viola Lia Szép lett.

Róbert Katona Végre több hónap után kitudom pihenni magam 😂👌

Varga Éva Hugi álltam az uszoda előtti gyalogátkelőnél és néztem : a piac felől zöld a lámpa egyenesre a Építők útjára, és nem jönnek, kerülnek az autók, na végre egy átjött meglátta a fotósokat, satufék gyorsan vissza fordult..

István Engler Hurra vege a kaosznak szep lett amugy!

Norbert Szabo Lehet rakni a teteket, meddig marad ilyen allapotban :D

Virág Holdinger Kb. 15 évig biztosan. Nagyon jó minőségi anyagot használtak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.