Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2016. Szeptember 04. 11:35, vasárnap | Helyi

Lakást vegyenek Dunújvárosban is

Lakást vegyenek Dunújvárosban is

Megélénkült a dunaújvárosi lakáspiac, egyre több a vevő, s ahogy vevők száma nő, úgy emelik az eladók az árakat.

Kiss Attila a Varga-Kis Ingatlaniroda ügyvezetője szerint, néha túlzóak is az eladók elvárásai, mert valószínűleg nem lesz könnyű megtalálnia annak a kétszobás tizedik emeleti lakásnak a gazdáját, amelynek jelenlegi tulajdonosa 12 millió forintnál többet kér. A pesti árakat nem követi a dunaújvárosi lakáspiac, amely azért rendkívül érzékenyen reagál a város gazdasági eseményeire, egy Dunaferr körüli jó hír felfele, míg a létszámleépítések híre lefele viszi az árakat. Egy biztos, hogy aki gyorsabban akarja eladni az ingatlanát az könnyebben elfogadható árat szab is meg.
- Mi a helyzet a CSOK-kal?
- Vannak, akik azt hiszik, hogy a CSOK segítségével pénz nélkül is lehet lakáshoz jutni. Ez sajnos nem így van. Mivel a nagyobb lakáshoz jutást támogatja a program, így jó, ha legalább 2-3 millió forint vagy egy kisebb ingatlan a támogatást igénybe vevő tulajdonában van. Nehezíti a CSOK igénybevételét, hogy városunkban kevés a nagyobb alapterületű lakás, inkább csak a családi házak jöhetnek jobban szóba.
- Milyen lakásokat keresnek?
- Mindenfélét. Könnyen eladhatók a kisebb alapterületű lakások, de a panelok is megtalálják a vevőjüket, hiszen mindenkinek a pénztárcája dönti el, hogy meddig nyújtózkodhat. Ebből adódóan nincs hátrányosabb helyzetű városrész, de azért a belvárosi alacsonyabb emeleten lévő téglalakásokért többet kérnek.
- Milyen az albérleti piac?
- Nehéz kiadó albérletet találni. A legolcsóbbak havi 30-40 ezer forintnál kezdődnek, de vannak havi 100.000 forintos bérleti díjak is, illetve határ a csillagos ég. A bérbeadóknak nem árt, ha kellő óvatossággal járnak el, hiszen egy nem megfelelő bérlő, egy rosszul megírt szerződés komoly gondot okozhat. Mi például, leinformáljuk az albérletre jelentkezőket, megvizsgáljuk a jövedelmi helyzetűket, ügyvéddel íratjuk a szerződéseket, hogy a tulajdonos a lehető legjobban védve legyen.
- Itt beszéltünk arról, hogy felélénkült az ingatlanpiac, ingatlan közvetítőkből is van jó néhány…
- Ahhoz, hogy valaki ingatlanközvetítéssel foglalkozhasson hivatalosan megfelelő szakvizsgával és engedélyekkel kell rendelkezni. Mi még ráadásul tagjai vagyunk a szakmai szervezetünknek, a MIOSZ-nak is, ami egyfajta „minőségi” garanciát is jelent, ráadásul egy országos hálózat tagjai is vagyunk. Így aki más városban keresne az is talál nálunk ingatlanokat.
- Mit tanácsolnak az ingatlaneladóknak?
- Semmi esetre sem kössenek kizárólagos szerződést, de még félkizárólagosat sem. A jó iroda nem fél attól, hogy esetleg a tulajdonosok vagy mások is bekapcsolódnak az értékesítésbe. Figyeljék meg, hogy az iroda tud-e teljes körű szolgáltatást nyújtani az energetikai tanúsítványon át a hitelügyintézésen keresztül az ügyvédi szerződéskötésig. Így érdemes a döntés előtt azért mindenképpen tájékozódni, mert az otthonukról, a nagyértékű ingatlanuk sorsáról van szó. Nem mindegy, ki, hogyan foglalkozik vele.

A kép illusztráció!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.