Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Szeptember 05. 22:46, hétfő | Helyi

Kétkedőimnek csak annyit szeretnék üzenni, csináljátok utánam!

Kétkedőimnek csak annyit szeretnék üzenni, csináljátok utánam!

Kínában, Guangzhou operaházában található kiállítás képeit megvásárolva szeretnék a helyiek Pecsét István gyógyulását támogatni. Pisti barátai továbbkampányolnak az adományokért, de azért vannak "ellendrukkerek" is.

István továbbfolytatja harcát, s próbálja a gyógykezelése befejezéséhez szükséges hiányzó pénzt még összeszedni.

Barátai így "kampányolnak mellette.

"Az egykori szülővárosa, illetve jelenlegi lakóhelye Dunaújváros és a Miskolci Egyetem továbbra sem engedte el egykori hallgatójuk, Pecsét István a. Acélvárosi Spartacus kezét, mert mind tudják, hogy Pistinek folytatnia kell a megkezdett tiszteletreméltó harcát a rák ellen!

A bátrak erősek, az erősek harcolnak, és aki nem adja fel, megjutalmazza az élet!

A dunaújvárosi Pecsét István bányamérnökként végzett a Miskolci Egyetemen 2013-ban, de szakmai pályafutását beárnyékolta a PSC (Primary Sclerosing Cholangitis) betegsége miatt végrehajtott májtranszplantáció, majd az azt követő áttétes epeúti rákkal való küzdelem.

Pisti a külföldi gyógykezelését már megkezdte Hála annak a hatalmas összefogásnak, ami kibontakozott körülötte, de időközben kiderült a Fuda Cancer Hospital Intézményében, hogy két helyen van áttét a szervezetében, ebből kifolyólag több beavatkozást igényelnek a daganatos elváltozások, melyekkel előzetesen nem lehetett számítani.

Az újbóli összefogásról készített az RTL Klub Fókusz című műsora egy adást, melyben bemutatják Pisti történetét, az őt kezelő kórházat, illetve a sikeres gyógykezeléshez hiányzó 4.000.000 Ft (négymillió) részletes költségeit.

Pisti harcának "főtámogatója" a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriuma.

Az adománygyűjtést a számára, és a betegsége részletes történetét az alábbi címen lehet megtekinteni:

https://www.gofundme.com/helpistvan

Továbbá, de nem utolsó sorban köszönjük szépen a segítséget Pisti összes adományozójának, segítőjének és támogatójának.

Köszönjük a szíves figyelmeteket, engedjétek meg, hogy Pisti szavaival búcsúzzunk:

"Hiszem, mikor az Úr 14 évvel ezelőtt keresztet adott nekem, erőt is adott mellé!"

Köszönjük szépen a segítségeteket, maradunk tisztelettel:
Pisti barátai"

Nem csupán pozitív hozzászólásokkal találkozik az életéért küzdő fiatalember, hanem kételkedőkkel is. Nekik üzent a magamódján:

Tisztelt „Jóakaróim”!

Sokat gondolkodtam, hogy válaszoljak e a fenti írásokra, de arra a következtetésre jutottam, hogy szívesen megválaszolom egyes hozzászólók paradox írásait.

Mindenekelőtt nem kérek az Önök jókívánságából, mert az empátiát nélkülöző véleményüket próbálják meg becsomagolni az együttérzés látszatába.

Hál Isten nagyon sok jó együttérző honfitárs szorít nekem nap, mint nap.

Továbbá olyan véleményekről van szó, melyek objektív tények nélkül fröcsögik az ostobaságot.

Mik lennének ezek a TÉNYEK?

Miután 26 évesen sikeresen átestem egy májtranszplantáción pár nappal később közölték velem, hogy áttétes epeúti rák támadta meg a szervezetemet.

A friss transzplantáció terheit már magamon viseltem, és az arra vonatkozó első 3 hónapos előírásokat viszont már nem tudtam magamra vonatkozóan teljesíteni, mert már diagnosztizált rákosként kellett helyt állnom.

A küzdelmeim daganat eltávolító műtéttel és célzott sugárterápiával folytatódtak, de eredménytelenek lettek a rák agresszivitása miatt.

Továbbá célzott gyógyszert nem kaphatok, mert az epeúti rákra nincsen, ezenfelül a kemoterápiára is rezisztens a daganat, valamint transzplantált májnál fennállna a májkóma veszélye is.

Ezzel nálunk elfogytak a lehetőségek, hogy egy ilyen ritka és agresszív rákot sikeresen kezeljenek.

Ezt követően mikor már az állapotom egyre rosszabb lett, és végső stádiumos lettem, magam vettem a kezembe a saját ügyeim intézését.

Saját magam találtam rá a FudaTumorközpontra, majd ezt követően felvettem velük a kapcsolatot és leegyeztettem velük a várható kezeléseket, és a költségeket.

Majd barátaim segítségével létrehoztam a saját adománygyűjtő GoFundMe oldalamat ( www.gofundme.com/helpistvan ), ahol megtalálható a teljes történetem. (Szívesen ajánlom a figyelmükbe)

Miután aktiváltam az oldalt megkerestem egy dunaújvárosi társadalmi szervezetet, akiktől tisztelettel segítséget kértem.

Miután ezeken túl voltam és nem elhanyagolhatóan négy hónapom ment rá, ezek után a különböző médiák már nagyon könnyen át tudták venni a történetemet, mert a Gofundme oldalamon minden megtalálható volt, ha érdemben foglalkozni akartak a történetemmel.

Hálás vagyok a helyi-, illetve az országos médiáknak, mert foglalkozni kezdtek a történetemmel, de úgy, hogy nem volt kapcsolatom hozzájuk, egyszerűen jóérzésű emberekkel hozott össze a sors, akiket megfogta a történetem.

A kronológia mentén haladva itt már elérkezettnek láttam az időt, hogy segítséget kérjek városom vezetőitől, és az önkormányzattól.

Segítséget kértem és kaptam, melynek során ötpárti összefogás született az ügyemben, és egyenlő mértékben minden pártvezetőnek személyesen megköszöntem a segítségét.

Itt a fenti hozzászólók miatt szintén fontos megjegyeznem, hogy egy egyszerű állampolgárként mentem be a Polgármester Úrhoz teljesen ismeretlenül, de folyamatosan bíztam benne, hogy segíteni fog a küzdelmemben.
Segítséget kaptam, mert többek között felvállaltam a történetemet a teljesség hiánya nélkül, hogy a családom miért nem tud segíteni, mely országba szeretnék menni, melyik kórházba, milyen kezeléseket kaphatok (melyek nem csak nálunk, de Európában sem találhatóak meg, mert a világon hét ilyen kórház van), továbbá részletekig menő költségvetést készítettem ( www.gofundme.com/helpistvan ) az akkori ismereteim szerint.
A legfontosabb tény, úgy kértem nagy tisztelettel segítséget, hogy sehová sem volt kapcsolatom.

Van egy székely mondás, mely szerint "hét lépésben akár a pápához is el lehet jutni".

Mikor neki indultam az adománygyűjtő „kampányomnak” rajtam kívül senki nem hitt benne, ezért kedves hozzászólók nem fröcsögni kell az irigységet és az ostobaságot, hanem utánam csinálni, olyan tartással, hittel, mint én tettem.

Súlyos végstádiumú rákosként kikelni az ágyból tartást mutatva és megtanulni mosolyogni a tükör előtt.

Tudtam, hogy muszáj csinálnom az adománygyűjtést, akár a számítógép előtt, akár egy értem megrendezett eseményen.

Az életemért küzdök és segítséget kértem a küzdelmemhez, de a legszörnyűbb helyekre mindig egyedül kellett / kell bemennem, ahol csak én vagyok.
Eddig nem kevés tapasztalattal jöttem ki ezekből a helyzetekből, ezért inkább tanulniuk kellene az én történetemből, vagy megkérdezni, miként tudnám honfitársaimat segíteni.

Természetesen, akik nem korlátolt képeségekkel bírnak Ők folyamatosan fordulnak hozzám, hogy első magyarként a Fuda Cancer Hospital Intézményében milyen tapasztalatokkal bírok és segítsek Nekik is, mert sajnos hasonló helyzetben vannak.

Segítek is mindig, így lassan már két kezemen is nehéz megszámolni, hogy mennyi sorstársamnak segítettem az itteni intézmény kapcsolatában.

Mikor segítségért fordultam a városomhoz, amit szerintem bárki megtehetett volna én előttem is, és természetesen én utánam is bárki megtehet nem értem a fenti hozzászólókat.

Nem fogom rosszul érezni magam, mert 28 éves rákosként segítséget mertem kérni, elmondtam a médiákon keresztül, hogy küzdeni szeretnék és mindazok támogatását szeretném kérni, akik együtt éreznek velem, ezért akár segítség adományukkal a testi harcomat, esetleg imával a lelki küzdelmemet.

Bízom benne, hogy utat tudtam mutatni másoknak is, mert én soha nem vártam el, hogy helyettem intézkedjenek, bármilyen fájdalmas és megterhelő volt számomra soha nem panaszkodtam, soha nem mutattam ki a fájdalmaimat, némán és tisztelettudóan tűrtem.

Ezért a sorstársaknak azt szeretném üzenni, hogy merjenek segítséget kérni, mert a mi városunk megmutatta az erejét.

Sopron a hűség városa, addig Dunaújváros az összefogás városa.

Mindenesetre szeretném ha a történetem túlmutatna rajtam és több hasonló helyzetben lévő honfitársam is megtapasztalná az itteni gyógykezelések lehetőségeit.

Természetesen szeretném, hogy lehetőség nyíljon az itteni gyógykezelésekre az OEP Nemzetközi Főosztályán keresztül is, vagyis megpróbálom letenni az orvosi papírjaimat a megfelelő asztalokra, hogy a Fuda Cancer Hospital Intézménye is bekerüljön a támogatandó külföldi kórházak közé.

Kétkedőimnek csak annyit szeretnék üzenni, csináljátok utánam!

Üdvözlettel: István
Jó szerencsét!

Az RTLKLUB is feldolgozta Pisti heroikus küzdelmét:

https://www.facebook.com/pecsetistvan/videos/664892800340293/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.