Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Szeptember 29. 15:46, csütörtök | Helyi
Forrás: do

Magyarságunk megvédése a tét

Magyarságunk megvédése a tét

– Nemzeti ügyben kell döntést hoznunk. Nem pártpolitikai kérdés, hogy Szabadkán vagy Németországban megerőszakolnak magyar nőket- kezdte a mai sajtótájékoztatóját Cserna Gábor, a Fidesz helyi elnöke.

Érvelésében kiemelte: Minden magyar települést, minden magyar polgárt érintene a kényszerbetelepítés, ezért is kell mindenkinek elmenni az október 2-i népszavazásra.

- Városvezetőként is azt mondom, ennek a városnak békére van szüksége. Arra kérek mindenkit, hogy október 2-án, vasárnap szánjanak húsz percet idejükből a gyermekük, a családjuk, a magyarságunk, a kultúránk megvédésére. A kötelező betelepítés terheit valamennyi magyar település lakosságarányosan viselné. Menjünk el minél többen szavazni, és fogalmazzuk meg egyértelmű véleményünket Brüsszel tervéről. Mindent meg fogok tenni, hogy ide egyetlen migráns se jöjjön– hangsúlyozta Cserna Gábor.

Ezt erősítette meg dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője is, aki szintén arra kéri a polgárokat, hogy szavazzunk nemmel a kényszerbetelepítésre.

- Magunkért és minden honfitársunkért kell szavazni. 3200 önkormányzat van az országban, a kényszerbetelepítés minden települést érinthet. Ahogy a Kossuth-dalban is elhangzik, „Mindnyájunknak el kell menni”, mert a biztonságunkról, a jövőnkről van szó. A biztonság és az életminőség mellett a térség továbbfejlődésének alapvető záloga, hogy vasárnap minél többen menjünk el szavazni– mondta az országgyűlési képviselő.

Dr. Galambos Dénes az elmúlt hét egyik legfontosabb, városunkat érintő ügyről is beszélt, mégpedig arról, hogy kormányzati támogatással a vasmű visszavonta a korábban bejelentett létszám-leépítési szándékát.

- A kormány 480 millió forint munkahelymegtartó támogatást nyújt a Dunaferrnek, amiből a létszám-leépítési szándék visszavonásán és a korábban elbocsátással érintett dolgozók továbbfoglalkoztatásán túl elkezdődik a munkaerő utánpótlás kinevelése is. Cserna Gábor polgármester, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára ( valamint jómagam a kormányzattal együttműködve mindig is azon voltunk, hogy segítsük a gyárat a lehetséges eszközökkel, illetve olyan intézkedések jöjjenek létre, amely megkönnyíti a vállalat működését– mondta a képviselő.

Felidézte, hogy kormányzati támogatással sikerült átépíteni a két kohót, a napokban üzembe helyezik a felújított meleghengerművet, és aláírják a nagyolvasztóhoz tartozó zsugorítómű környezetvédelmi jellemzőit jelentő mértékben javító újabb fejlesztési szerződést. Az idei beruházások összértéke mintegy 6,2 milliárd forintot tesz ki.

Tovbbi foglalkoztatást élénkítő és fejlesztő lehetőségekben is részesül Dunaújváros és környéke.

Végül szólt arról, hogy a parlament e hét keddi plenáris ülésén a téma fontosságát napirend előtti felszólalásban fejtette ki, amelyre Cseresnyés Péter az NGM államtitkára válaszolt, kitérve a Kormány intézkedéseire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.